Πολεμική Αεροπορία: Παρουσίαση UAV από την ΕΑΒ και συζήτηση με την Patria για την υποστήριξη των κινητήρων F100 των F-16

Διαδοχικές και σημαντικές συναντήσεις πραγματοποιήσαν την περασμένη εβδομάδα επιτελείς από την Πολεμική Αεροπορία για νέα συστήματα και συντήρηση εξοπλισμών.

Συγκεκριμένα, την Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου 2023, πραγματοποιήθηκε στο Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας (ΓΕΑ), συνάντηση εκπροσώπων της εταιρείας «ΕΑΒ Α.Ε», κ. Ιωάννη Κούτρα (Πρόεδρος), κ. Μιχαήλ Κορωναίου (Αντιπρόεδρος), κ. Αίθωνα – Οδυσσέα (Διευθυντής Εργοστασίου Ηλεκτρονικών) και κ. Κυριάκου Ενωτιάδη (Τομεάρχης Ηλεκτρονικών), με αρμόδιους επιτελείς της Γενικής Διεύθυνσης Αμυντικών Εξοπλισμών και Επενδύσεων, του ΓΕΑ, του Αρχηγείου Τακτικής Αεροπορίας και του Κέντρου Αεροπορικής Τακτικής.

Σκοπός της συνάντησης ήταν η παρουσίαση εκ μέρους της εταιρείας, των δυνατοτήτων των UAV και των συστημάτων παρακολούθησης που κατασκευάζει.

Την ίδια ημέρα, πραγματοποιήθηκε στο ΓΕΑ, συνάντηση εκπροσώπων της εταιρείας «Patria», κ. Hugo Vanbockryck (Senior Vice President, Market Area Leader, Europe), κ. Juha Joutsijoki (Key Account Director, Greece), κ. Ville Salminen (Director, Power Units) και κ. Laurent Janssen (Product Manager), συνοδευόμενων από την εμπορική ακόλουθο της Πρεσβείας του Βελγίου στην Ελλάδα, κα. Genevieve Wlazel, με αρμόδιους επιτελείς του ΓΕΑ και της Διοίκησης Αεροπορικής Υποστήριξης.

Σκοπός της συνάντησης ήταν η συζήτηση επί θεμάτων συντήρησης των αεροκινητήρων F100 των αεροσκαφών F-16.

Επίσης, την Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου 2023, πραγματοποιήθηκε στο Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας (ΓΕΑ), συνάντηση εκπροσώπου της εταιρείας «CAE GmbH», κ. Αλέξανδρου Ταλιαδούρη (Sales & Business Development Lead) με αρμόδιους επιτελείς του ΓΕΑ, της Διοίκησης Αεροπορικής Υποστήριξης και της 112 Πτέρυγας Μάχης.

Σκοπός της συνάντησης ήταν η παρουσίαση των εξομοιωτών πτήσεων για αεροσκάφη C-130H/J και Canadair CL-415 που διαθέτει η Πολεμική Αεροπορία, καθώς και των εναλλακτικών λύσεων συνθετικής εκπαίδευσης που προσφέρει η εταιρεία.