Προσάραξη φορτηγού πλοίου: Καρέ – καρέ η επιχείρηση απεγκλωβισμού των ναυτικών του «LITTLE SEYMA»

Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια των 12 ναυτικών (9 από την Ουκρανία και 3 από το Αζερμπαϊτζάν) μελών του πληρώματος του φορτηγού πλοίου «Little Seyma» που προσάραξε αργά το βράδυ της Παρασκευής στη νησίδα Τραγονήσι, νοτιοανατολικά της Μυκόνου, κάτω από πολύ άσχημες καιρικές συνθήκες.
Οι 12 άνδρες με δικιά τους πρωτοβουλία αποφάσισαν να εγκαταλείψουν το προσαραγμένο πλοίο, επιβιβάστηκαν σε μια σωστική λέμβο και βρέθηκαν σε παρακείμενη βραχώδη περιοχή (σπηλιά) περιμένοντας τη διάσωσή τους.

Την Παρασκευή ελικόπτερο Sikorsky του Πολεμικού Ναυτικού και Super Puma απο τη Ρόδο προσπάθησαν να πραγματοποιήσουν αποστολή έρευνας και διάσωσης στην περιοχή, με σκοπό την μεταφορά των επιβαινόντων στην Μύκονο. Ωστόσο τόσο το ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού, όσο και το Super Puma της ΠΑ δεν κατάφεραν να προσεγγίσουν την περιοχή λόγω των ισχυρών ανέμων. Το πρωί του Σαββάτου απογειώθηκε Super Puma από την Μύκονο προκειμένου να προσεγγίσει και να διασώσει το πλήρωμα. Στην περιοχή επρόκειτο να μεταβεί ομάδα της EMAK και δύτες του Λιμενικού με Chinook. Εκεί τους παρέλαβε ελικόπτερο Super Puma της ΠΑ το οποίο όμως δεν κατάφερε να τους μεταφέρει στη βραχονησίδα προκειμένου οι διασώστες να μεταφέρουν τους 12 ναυτικούς σε ένα σημείο που να μπορεί να τους παραλάβει το Super Puma.

Εξαιτίας των κακών καιρικών συνθηκών τα σωστικά μέσα δεν μπορούσαν να πλησιάσουν το σημείο, εκτός από τη φρεγάτα Σαλαμίας του Πολεμικού Ναυτικού που κατάφερε να φτάσει κοντά στο προσαραγμένο πλοίο το πρωί του Σαββάτου.  
Το μεσημέρι του Σαββάτου, ομάδα της ΜΥΑ κατάφερε να προσεγγίσει τους 12 ναυτικούς και με ρυμουλκό σκάφος τους μετέφεραν στην περιοχή Λούρο της Μυκόνου, καλά στην υγεία τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες μετά την προσάραξη στο πλοίο, με φορτίο 2.700 τόνων αλεύρι είχε αναχωρήσει από λιμάνι της Ρωσίας με προορισμό την Αμμόχωστο, καταγράφηκε μικρή εισροή υδάτων στο μηχανοστάσιό του. Λόγω των θυελλωδών ανέμων που έπνεαν το βράδυ της Παρασκευής στην θαλάσσια περιοχή, δεν μπόρεσε να προσεγγίσει πλοίο ανοιχτής θαλάσσης του λιμενικού σώματος και ρυμουλκό.

Καρέ – καρέ η διάσωση