Σχολή Ικάρων: Μνημόνιο συνεργασίας με το Ινστιτούτο Βιώσιμης Κινητικότητας και Δικτύων Μεταφορών

Συμφωνητικό συνεργασίας ανάμεσα στη Σχολή Ικάρων και το Ινστιτούτο Βιώσιμης Κινητικότητας και Δικτύων Μεταφορών (Ι.ΜΕΤ.) του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ) υπεγράφη στις 19 Απριλίου.

‘Οπως ανακοινώθηκε σήμερα από το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας, σκοπός του συμφωνητικού είναι η συνεργασία των δύο φορέων και η ανάληψη κοινών δράσεων έρευνας και εκπαίδευσης σε θέματα εφαρμογής στον τομέα των αερομεταφορών, της ασφάλειας πτήσεων, της άμυνας και της ασφάλειας.

Συγκεκριμένα, αντικείμενο του μνημονίου συνεργασίας είναι η αμοιβαία υποστήριξη από το ΕΚΕΤΑ/ΙΜΕΤ και τη Σχολή Ικάρων σε θέματα που σχετίζονται, άμεσα είτε έμμεσα, με την εφαρμοσμένη έρευνα σε θέματα εκπαίδευσης, συντήρησης και ελέγχου υποδομών, νέων τεχνολογιών, μεθόδων ανάπτυξης ανθρώπινου δυναμικού και αυτοματοποιημένων συστημάτων, στον τομέα των αερομεταφορών, της ασφάλειας πτήσεων, της άμυνας και της ασφάλειας μέσα από ερευνητικές, τεχνολογικές, πειραματικές και εκπαιδευτικές δράσεις.

Στην τελετή, προστίθεται στην ανακοίνωση, παρευρέθηκαν εκ μέρους του ΙΜΕΤ/ΕΚΕΤΑ ο διευθυντής του Δρ. Ευάγγελος Μπεκιάρης και ο τομεάρχης σε θέματα «Μη Επίγειων Μέσων, Περιβαλλοντικών και Οικονομικών των Μεταφορών» Δρ. Βασίλειος Καππάτος, ενώ από τη Σχολή Ικάρων, ο διοικητής, υποπτέραρχος (Ι) Γρηγόριος Καραμπιτιάνης, ο κοσμήτορας, Καθηγητής Ρούσσος Παπαγιαννάκης, η διευθύντρια του Εργαστηρίου Πολεμικών Παιγνίων, επίκουρη καθηγήτρια Ιωάννα Κ. Λεκέα, αρμόδια εκ μέρους της Σχολής για την εποπτεία της πορείας υλοποίησης του μνημονίου συνεργασίας και την ομαλή διεκπεραίωση των δράσεών του καθώς και η υπεύθυνη του Τμήματος Μεταπτυχιακών Σπουδών και Έρευνας Χριστίνα Αϊδινίδου.

Το συμφωνητικό υπέγραψαν ο διοικητής της Σχολής Ικάρων υποπτέραρχος (Ι) Γρηγόριος Καραμπιτιάνης και ο διευθυντής του ΙΜΕΤ/ΕΚΕΤΑ Δρ. Ευάγγελος Μπεκιάρης.