Συνεκπαίδευση F-16 και F-4 της Πολεμικής Αεροπορίας με Δυνάμεις της SNMG2 [pics]

Στις 18 και 19 Ιανουαρίου, διεξήχθη συνεκπαίδευση ADEX δύο F-16 και 2 F-4 με ιταλικές και βρετανικές φρεγάτες, της Συμμαχικής Δύναμης SNMG2.

SNMG2

Προσθήκη του onalert.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Την Πέμπτη 18 και την Παρασκευή 19 Ιανουαρίου 2024, διεξήχθη συνεκπαίδευση ADEX (Air Defence Exercise) 2 αεροσκαφών F-16 της 340 Μοίρας από την 115 Πτέρυγα Μάχης (ΠΜ) με την ιταλική φρεγάτα «ITS BERGAMINI» και 2 αεροσκαφών F-4 της 338 Μοίρας από την 117ΠΜ, με τη φρεγάτα «HMS RICHMOND» του Ηνωμένου Βασιλείου, της Μόνιμης Συμμαχικής Ναυτικής Δύναμης 2 (Standing NATO Maritime Group Two – SNMG2), στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή νοτιοανατολικά Καρπάθου και ανατολικά Κυθήρων αντίστοιχα.

Κατά τη διάρκεια των ADEX, εκτελέστηκαν αεροπορικές προσβολές αεροσκαφών από ίδιες ή και διαφορετικές κατευθύνσεις εναντίον της αντιαεροπορικής άμυνας των Μονάδων επιφανείας προς αποφυγή απειλών. Σκοπός της συνεκπαίδευσης είναι η ενίσχυση της διαλειτουργικότητας μεταξύ των συμμετεχουσών συμμαχικών δυνάμεων με την ταυτόχρονη επαύξηση της μαχητικής ικανότητας και επιχειρησιακής ετοιμότητας της SNMG2.

Ακολουθήστε το onalert.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την άμυνα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ