Συντριβή F-4: Συνεχίζονται οι έρευνες για τον κυβερνήτη του Phantom – Ποια μέσα της ΠΑ επιχειρούν

Κορυφώνεται η αγωνία για τον εντοπισμό και του δεύτερου πιλότου του μαχητικού αεροσκάφους F-4 Phantom, το οποίο συνετρίβη σήμερα το πρωί κοντά στην αεροπορική βάση της Ανδραβίδας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, θα συνεχιστεί και κατά τις βραδινές ώρες η επιχείρηση έρευνας – διάσωσης για τον εντοπισμό του αγνοούμενο κυβερνήτη του F-4, τον Σμηναγό (Ι) Ευστάθιο Τσιτλακίδη, 31 ετών. Στην περιοχή επιχειρούν 1 αεροσκάφος C-130, 1 ελικόπτερο Super Puma, 1 ελικόπτερο S-70 (τα Ε/Π θα εναλλάσσονται κατά τη διάρκεια της νύκτας) και πλωτά μέσα του Λιμενικού Σώματος.  

Όπως ορίζει το πρωτόκολλο, οι έρευνες θα πρέπει να συνεχιστούν για τουλάχιστον 48 ώρες μέχρι να εντοπιστεί κάποιο ίχνος του αγνοούμενου πιλότου. Σκάφη του Λιμενικού περισύλλεξαν μερικά από τα συντρίμμια που εντοπίστηκαν, τα μετέφεραν στην ξηρά και στη συνέχεια επέστρεψαν στα ανοιχτά της θαλάσσιας περιοχής που έγινε η συντριβή για να συμμετάσχουν στις έρευνες.

Τις προηγούμενες ώρες εντοπίστηκε νεκρός ο συγκυβερνήτης του αεροσκάφους, ο Υποσμηναγός (Ι) Μάριος – Μιχαήλ Τουρούτσικας, 29 ετών.

Τη Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2023 και ώρα 10:30, διθέσιο αεροσκάφος F-4E Phantom II της 338 Μοίρας της 117 Πτέρυγας Μάχης που εκτελούσε εκπαιδευτική πτήση, κατέπεσε στη θαλάσσια περιοχή 25 ναυτικά μίλια νότια του αεροδρομίου Ανδραβίδας.