Σύσκεψη πτεράρχων στο ΓΕΑ για την ασφάλεια πτήσεων και το λάθος του Τουρνά

Στο ΓΕΑ έχουν κληθεί σήμερα άπαντες όσοι έχουν σχέση με την ασφάλεια των πτήσεων . Ο Α/ΓΕΑ μετά από τα τρία σοβαρά περιστατικά που έπληξαν την εικόνα της ΠΑ, σκοπεύει να ζητήσει από τους διοικητές να είναι ιδιαίτερα σκληροί πλέον με όποιον παραβιάσει όσα προβλέπονται για την ασφάλεια πτήσεων.

Ωστόσο δεν μπορεί κάποιος να μην παρατηρήσει ότι πρώτα απ΄ όλα αυτή η αλλαγή στάσης πρέπει να ξεκινήσει από την κορυφή της πυραμίδας. Δηλαδή από το γραφείο του Α/ΓΕΑ.

Η επιλογή να κρατηθεί κρυφό το σοβαρό περιστατικό με την χαμηλή πτήση του F – 4 Phantom στην Καλαμάτα και ακόμη χειρότερα στη συνέχεια να δοθούν ψευδείς πληροφορίες για δήθεν σύγκουση με πουλί είναι προφανές ότι “βοήθησαν” στο να προκληθεί και δεύτερο σοβαρό περιστατικό ,αυτό με το Α – 7 που έκοψε καλώδιο της ΔΕΗ!

Όταν στο πρώτο περιστατικό η ίδια η ηγεσία εκπέμπει μήνυμα συγκάλυψης τι άλλο θα μπορούσαμε να αναμένουμε; Ακόμη και το περιστατικό με το Α – 7 η ηγεσία του ΓΕΑ απρόθυμα το ανακοίνωσε σχεδόν 10 ώρες μετά και αναμένοντας να ολοκληρωθούν πρώτα τα τηλεοπτικά δελτία ειδήσεων. Το μόνο που κατόρθωσε βεβαίως είναι να “φουσκώσει” κι άλλο το θέμα.

Δεν υπάρχει κανένας λόγος τέτοια περιστατικά να μένουν κρυφά. Δεν πλήττουν την εικόνα της ΠΑ οι λίγες εξαιρέσεις κάποιων που από υπέρμετρο ενθουσιασμό ή από ανωριμότητα κάνουν ένα λάθος ρισκάροντας βέβαια την πολύτιμη ζωή τους. Θα πρέπει να γίνεται “φασαρία” μεγάλη και να μεταδίδεται αμέσως το μήνυμα ότι τέτοια λάθη δεν μένουν ουσιαστικά ατιμώρητα και χωρίς συνέπειες. Μόνο έτσι κάποιοι θα καταλάβουν ότι η ΠΑ δεν είναι τσίρκο επιδείξεων .

Διαβάστε ακόμη:

ΩΣ ΕΔΩ! Τρίτο σοβαρό συμβάν με αεροσκάφος Α- 7 να κόβει καλώδια της ΔΕΗ! Έξαλλος ο ΥΕΘΑ