Ταξίαρχος της ΠΑ ,απαντά σε δημοσίευμα του Onalert

Από τον Ταξίαρχο ΠΑ Αριστείδη Κορεα, λάβαμε το κείμενο που ακολουθεί και πολύ ευχαρίστως το δημοσιεύουμε, θεωρώντας ότι ο καθένας έχει απόλυτο δικαίωμα να υπρασπίζεται το εαυτό του αν πιστεύει ότι κάτι τον θίγει. 

Γράφει ο Ταξίαρχος της ΠΑ:

“Στόν έγκριτο ιστότοπο σας την Παρασκευη 7/12/12 αναρτήθηκε δημοσίευμα με τίτλο Αξκός τοποθετείται για τρίτη φορα στο εξωτερικό και υπονοούσε οτι ασκουνται πιέσεις απο το γραφείο του ΥΕΘΑ για την προώθηση καποιου κολλητού. Επειδή απο τα σχόλια που αναρτήθηκαν προέκυπτε σαφής μομφή προς το άτομό μου και για αποκατάσταση της αλήθειας σας αναφέρω τα ακόλουθα και μάλιστα επώνυμα.

1/  Εχω τοποθετηθεί σε Νατοική θέση στην Γερμανία απο το 2002-2005

2/ Εχω φοιτήσει στο Air War College ( εκπαίδευση αντίστοιχη με την ΣΕΘΑ ) απο τις 31/05/09 εως τις 27/5/2010 .Κάθε εκπαίδευση έως ενα χρόνο δεν θεωρείται τοποθέτηση εξωτερικού.

3/ Εγινε μια διερευνητική ερώτηση απο το ΓΕΑ σε ολους τους Ταξιάρχους (Ι) ,που δεν έχουν συμπληρώσει χρόνο στον κατεχόμενο βαθμό, και έχουν Νατοική εμπειρία και γνωρίζουν πολυ καλά την Αγγλικη γλώσσα ,για το εαν και ποιοί επιθυμούσαν να καλύψουν την θεση του Υποδιοικητού στο CAOC στό Torrejon στην Ισπανία για 2 χρόνια.

4/ Δεν έγινε καμμία επιλογή και κατα πάσα πιθανότητα η θέση θα καλυφθεί αργότερα εντός του 2013.

5/ Δεν ασκήθηκε καμμία πίεση ,ουτε καν η παραμικρή δήλωση πριτίμησης ,απο το περιβάλλον του ΥΕΘΑ που να αφορά το ατομό μου.

Ειμαι απο τους ανθρώπους που έχω μεταβεί στο Εξωτερικό , ενδεχόμενα απο άλλους συναδέλφους περισσότερο αλλά και απο άλλους λιγώτερο, και δεν το αρνούμαι αλλά πιστευω οτι οι τυχον επιλογές πρέπει να αφορούν ικανότητα και να μην είναι σαν κοινωνική προσφορά για εξυπηρέτηση » ημετέρων » οταν πολλοί υπηρέτησαν σε θέσεις Εξωτερικου και για να ανταπεξέλθουν χρειαζόταν μεταφραστή.

Η τακτική του να υπονοήσω ένα όνομα για να το κάψω ενδεχόμενα πέτυχε.Πέραν τούτου έχω την αίσθηση οτι η Ηγεσία της ΠΑ θα επιλέξει τον καλύτερο για την θέση , όποτε και αν γίνει αυτό.

Τα στοιχεία μου είναι στη διάθεση σας.Μετά απο 34,5 χρόνια στην ΠΑ νοιώθω οτι δεν εχω να αποδείξω επαγγελματικά τίποτα και σε κανένα.Επιπρόσθετα δεν κρύβομαο πίσω απο την ανωνυμία γιατι δεν φοβαμαι τίποτα.
Είμαι καθημερινός αναγνώστης της ιστοσελίδας σας και σας ευχομαι να συνεχίσεται την πολύ καλή δουλειά που κάνετε εως τώρα”.