Θλίψη στην Πολεμική Αεροπορία: Νεκρός εντοπίστηκε ο κυβερνήτης του μοιραίου Τ2

Στη θλίψη βυθίζεται η Πολεμική Αεροπορία, καθώς νεκρός εντοπίστηκε ο Κυβερνήτης του εκπαιδευτικού αεροσκάφους Τ2Ε Buckeye, Επισμηναγός (Ι) Νικόλαος Βασιλείου, από τις ομάδες Έρευνας και Διάσωσης, περίπου 2 ώρες μετά την συντριβή του αεροσκάφους σε δύσβατη περιοχή 7 ναυτικά μίλια βόρεια της Σπάρτης.

Ο άτυχος, κυβερνήτης του Τ2Ε Buckeye, Επισμηναγός (Ι) Νικόλαος Βασιλείου, ήταν 37 χρονών με καταγωγή από την Χαλκίδα, ενώ είχε και δύο παιδιά.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις για τα αίτια της τραγικής απώλειας του άτυχου επισμηναγού που γίνονται αυτή τη στιγμή, είτε η εγκατάλειψη του μοιραίου εκπαιδευτικού αεροσκάφους έγινε σε χαμηλό υψόμετρο με αποτέλεσμα να μην προλάβουν και οι δύο να χρησιμοποιήσουν το σύστημα εκτίναξης, είτε ο άτυχος Επισμηναγός να προσέκρουσε, μετά την εγκατάλειψη, πάνω σε κάποιο βραχώδες σημείο της περιοχής.

Οι δύο (2) Ιπτάμενοι ήταν μεγάλης πτητικής εμπειρίας με γενικό σύνολο περίπου 2.500 ωρών.

Το Γενικό Επιτελείο Αεροπορία έχει ορίσει επιτροπή εμπειρογνωμόνων με σκοπό τη διερεύνηση του ατυχήματος.

Ο συγκυβερνήτης, ηλικίας 39 χρόνων, ευτυχώς εντοπίστηκε ζωντανός και έχει ήδη μεταφερθεί στο Νοσοκομείο της Καλαμάτας, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του OnAlert.gr, o συγκυβερνήτης μετά την επιτυχημένη εγκατάλειψη του αεροσκάφους κάνοντας χρήση του αλεξίπτωτου του, ειδοποίησε της αρμόδιες υπηρεσίες Έρευνας και Διάσωσης με το κινητό του τηλέφωνο για την τοποθεσία στην οποία είχε προσγειωθεί, ενώ μετά την διάσωση του είχε και επικοινωνία με τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας Αντιπτέραρχο Χρήστος Χριστοδούλου.

Η ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας:

Την Τρίτη 28 Αυγούστου 2018 και ώρα 08:50 , στο πλαίσιο εκπαίδευσης εκπαιδευτή πτήσεων με αεροσκάφος Τ-2 Buckeye, σε ειδική άσκηση (περιδίνηση), πραγματοποιήθηκε εγκατάλειψη 7 ναυτικά μίλια βόρεια της Σπάρτης, με αποτέλεσμα ο μεν συγκυβερνήτης του αεροσκάφους να διασωθεί κάνοντας χρήση αλεξιπτώτου, ενώ ο κυβερνήτης, Επισμηναγός (Ι) Νικόλαος Βασιλείου, εντοπίσθηκε νεκρός στην περιοχή πτώσης του αεροσκάφους.

Οι δύο (2) Ιπτάμενοι ήταν μεγάλης πτητικής εμπειρίας με γενικό σύνολο περίπου 2.500 ωρών.

Το Γενικό Επιτελείο Αεροπορία έχει ορίσει επιτροπή εμπειρογνωμόνων με σκοπό τη διερεύνηση του ατυχήματος.