«Το F-16 σας έπεσε από βλάβη» – Τι υποστηρίζει ο Αρχηγός της Γαλλικής Αεροπορίας

Για μία διαδοχή ατυχιών, έκανε λόγο ο αρχηγός της γαλλικής Πολεμικής Αεροπορίας πτέραρχος Ντενί Μερσιέ, αναφερόμενος στο τραγικό δυστύχημα με το ελληνικό μαχητικό αεροσκάφος F-16, στην ισπανική βάση Αλμπαθέτε.

Σε συνέντευξη Τύπου που δόθηκε σήμερα, το υπουργείο Άμυνας της Γαλλίας ανέφερε ότι το αεροσκάφος υπέστη βλάβη κατά την απογείωση και ότι οι δύο άτυχοι Έλληνες σμηναγοί επιχείρησαν να εκτιναχθούν λίγο μετά τη διαδικασία αυτή.

«Πρόκειται για ένα απολύτως απίθανο ατύχημα για ένα αεροσκάφος που υφίσταται βλάβη κατά την απογείωση, που αποκλίνει κατά πολύ από την πορεία του και που έρχεται να πέσει ακριβώς στο σημείο όπου είχαμε αεροσκάφη που ετοιμάζονταν να απογειωθούν, άρα με τις δεξαμενές τους γεμάτες (καύσιμα)» δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο αρχηγός της γαλλικής Πολεμικής Αεροπορίας πτέραρχος Ντενί Μερσιέ.

«Αυτό που γνωρίζουμε είναι ότι το πλήρωμα του F-16, αρκετά γρήγορα, στην πράξη μετά την απογείωση, προσπάθησε να εκτιναχθεί, κατά συνέπεια το γεγονός αυτό επιβεβαιώνει την ύπαρξη αυτής της βλάβης» πρόσθεσε, χωρίς να είναι σε θέση να διευκρινίσει το είδος της βλάβης.

Στην αεροπορική τραγωδία που συνέβη στην Ισπανία, έχασαν τη ζωή τους 10 άνθρωποι και 19 τραυματίστηκαν όταν ένα μαχητικό της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας συνετρίβη καθώς απογειωνόταν για να πάρει μέρος σε μια εκπαιδευτική άσκηση του NATO, πέφτοντας πάνω σε άλλα αεροπλάνα τα οποία βρίσκονταν σε χώρο στάθμευσης αεροσκαφών.

Πηγή: ΑΠΕ