Όλο και πιο κοντά με το Κατάρ.Αντιπροσωπεία στον νέο Α/ΓΕΕΘΑ

Αντιπροσωπεία επιτελών των Ενόπλων Δυνάμεων του Κατάρ επισκέπτεται την Αθήνα, στο πλαίσιο της Στρατιωτικής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών.

Σκοπός της επίσκεψης είναι, η ενημέρωσή τους για τις δυνατότητες παροχής εκπαίδευσης των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων σε στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων του Κατάρ.

Πιο συγκεκριμένα, η αντιπροσωπεία του Κατάρ θα επισκεφτεί το Κέντρο Εκπαίδευση Ειδικών Δυνάμεων (ΚΕΕΔ) στο Μεγάλο Πεύκο, τη Σχολή Ναυτιλίας και τη Διοίκηση Υποβρυχίων Καταστροφών (ΔΥΚ) στο Σκαραμαγκά, τη Σχολή Ικάρων, την Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία (ΕΑΒ), το Κέντρο Αεροπορικής Ιατρικής στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας (ΓΝΑ), καθώς και τις εγκαταστάσεις του Σχολείου Βασικής Εκπαίδευσης Διασωστών Μάχης στην 31 Μοίρα Επιχειρήσεων Έρευνας και Διάσωσης (ΜΕΕΔ) στην Ελευσίνα.

Με την ευκαιρία της επίσκεψης, την 9 Νοεμβρίου ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος δέχτηκε τον Πρέσβη του Κατάρ Η.Ε Mr Hamad Abdulla Al-Misnad και τον επικεφαλή της αντιπροσωπείας S/Brig Ahmed Ibrahim Al-Malki και συζήτησαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος.