Συνάντηση του Έλληνα Α/ΓΕΕΘΑ με τον Τούρκο Αρχηγό ΕΔ.

Με το Τούρκο Αρχηγό Ενόπλων Δυνάμεων Ν.Οζέλ,συνατήθηκε ο Α/ΓΕΕΘΑ πτέραρχος Ι.Γιάγκος στο περιθώριο της Συνόδου της Στρατιωτικής Επιτροπής  (Military Committee) του NATO σε επίπεδο Α/ΓΕΕΘΑ.

Η συνάντηση έγινε για να συγχαρεί ο Έλληνας Αρχηγός τον Τούρκο για την ανάληψη των καθηκόντων του.
Σ΄ότι αφορά στη Σύνοδο συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στις εξελίξεις στο Αφγανιστάν και στην ευρύτερη περιοχή. Συγκεκριμένα παρουσιάστηκε η προσέγγιση από πλευράς Πακιστάν, της διαμορφούμενης κατάστασης στην περιοχή παρουσία του Αρχηγού Ενόπλων Δυνάμεων της Χώρας Στρατηγού Asfaq Kayani. Ακολούθησε συζήτηση για τη συνδρομή της Συμμαχίας στην ανοικοδόμηση του Αφγανιστάν και στην εξασφάλιση ασφάλειας και σταθερότητας στην περιοχή μετά το το 2014.

Παράλληλα έγινε ανταλλαγή απόψεων σχετικά με τις εξελίξεις στη Β. Αφρική και τη Μέση Ανατολή μετά την ‘‘Αραβική Άνοιξη’’.

Επίσης συζητήθηκαν οι λοιπές τρέχουσες επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ δίνοντας ιδιαίτερη βαρύτητα στην KFOR λόγω των τελευταίων εξελίξεων, και στην επιχείρηση κατά της πειρατείας “OCEAN SHIELD”.

Στο πλαίσιο του νέου Στρατηγικού Δόγματος του ΝΑΤΟ πραγματοποιήθηκε συζήτηση η οποία επικεντρώθηκε στη διαδικασία υλοποίησης της νέας Δομής Διοίκησης της Συμμαχίας, καθώς και στην προώθηση πολυεθνικών συνεργασιών και άλλων καινοτόμων ιδεών για την επίτευξη οικονομικότερης ανάπτυξης δυνατοτήτων της Συμμαχίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΤΑ ΠΕΝΤΕ ΜΕΤΩΠΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ-ΘΑ ΑΝΤΕΞΕΙ;