OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΓΕΕΘΑ

Α/ΓΕΕΘΑ: Ανακηρύχθηκε επίτιμος δημότης Σύμης – «Δεν θα χαρίσουμε ούτε κόκκο ελληνικού χώματος» [pics]

08/05/2023 - 17:36
Α/ΓΕΕΘΑ
Share on FacebookShare on Twitter

Την Δευτέρα 08 Μαΐου 2023 ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Νικόλαος Παναγιωτόπουλος και ο Α/ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος παρέστησαν στις εκδηλώσεις εορτασμού της 78ης Επετείου της 8ης Μαΐου 1945, ημέρα υπογραφής του πρωτοκόλλου παράδοσης των στρατευμάτων κατοχής Δωδεκανήσου στις συμμαχικές δυνάμεις, κατόπιν πρόσκλησης του Δημάρχου Σύμης κ. Ελευθέριου Παπακαλοδούκα.

Οι εκδηλώσεις περιλάμβαναν Δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Τιμίου Προδρόμου χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Σύμης, Τήλου, Χάλκης και Καστελλορίζου υπέρτιμου και έξαρχου Νοτίου Αιγαίου Πελάγους κ.κ. Χρυσοστόμου Β΄, τρισάγιο στην μνήμη των Αθάνατων Ηρώων του Έθνους, κατάθεση Στεφάνου στο Ηρώο του νησιού και παρέλαση τμημάτων.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων και κατόπιν απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Σύμης, ο Α/ΓΕΕΘΑ ανακηρύχθηκε Επίτιμος Δημότης Σύμης, σε εκδήλωση η οποία πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο Σύμης.

«Δεν θα χαρίσουμε ούτε κόκκο ελληνικού χώματος» 

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ κατά τον σύντομο χαιρετισμό του, ευχαρίστησε θερμά τον Δήμαρχο Σύμης για την αναγόρευσή του σε επίτιμο δημότη του νησιού, και τόνισε ότι η εξαιρετική τιμή που του αποδίδεται κατά πρώτο και κύριο λόγο αφορά στον ίδιο τον θεσμό του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, και ταυτόχρονα αντανακλά σε όλους τους άνδρες και τις γυναίκες των Ενόπλων Δυνάμεων.

Αναφέρθηκε στην ιστορία του ακριτικού νησιού της Σύμης και επισήμανε ότι το τολμηρό, ηρωικό και ελεύθερο πνεύμα των κατοίκων της καταγράφεται ήδη από τα Ομηρικά χρόνια και συνεχίζει στην Βυζαντινή περίοδο, στην Επανάσταση του 1821, στην περίοδο της Ιταλοκρατίας, έως τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο και τον αγώνα ενάντια στις δυνάμεις κατοχής, όπου οι κάτοικοι του νησιού στάθηκαν στο πλευρό των ανδρών του Ιερού Λόχου, με σκοπό την ενσωμάτωσή του μαζί με τα Δωδεκάνησα στην Μητέρα Ελλάδα.

Τόνισε ότι για την απελευθέρωση της Σύμης και των Δωδεκανήσων, οι αγώνες και η αυτοθυσία των κατοίκων του νησιού αποτέλεσαν την τρανή απόδειξη ότι τίποτα δεν χαρίστηκε γι’ αυτή την ελευθερία. Ιδιαίτερη μνεία έκανε στο γεγονός ότι οι αγώνες αυτοί αποτελούν παράδειγμα και ιστορική παρακαταθήκη για τις νεότερες γενιές, ώστε η Πατρίδα να παραμείνει ελεύθερη εις το διηνεκές. Διαβεβαίωσε τους παρευρισκόμενους ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις αποτελούν τους εγγυητές της εθνικής κυριαρχίας και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Χώρας μας, έναντι οποιωνδήποτε εξωτερικών κινδύνων, εξασφαλίζοντας την ασφάλεια και σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή και καθιστώντας μας επίφοβο αντίπαλο για όσους μας προσδιορίζουν κατ’ αυτό τον τρόπο.

«Τα Δωδεκάνησα τα κράτησαν ελληνικά οι θυσίες και το αίμα των προγόνων μας, γι’ αυτό και δεν πρόκειται να χαρίσουμε ούτε μια πέτρα, ούτε έναν κόκκο χώματος σε κανέναν», δήλωσε χαρακτηριστικά.

ΥΕΘΑ και Α/ΓΕΕΘΑ στην Κανονιοφόρο «ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ»

Στην συνέχεια, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας και ο Α/ΓΕΕΘΑ, μετέβησαν στην Κανονιοφόρο «ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ» που βρίσκονταν ελλιμενισμένη στο λιμάνι της Σύμης, και συναντήθηκαν με το προσωπικό αυτής.

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ απευθυνόμενος στον κυβερνήτη και στο πλήρωμα της Κανονιοφόρου, τους ευχαρίστησε για τις προσπάθειες που καταβάλλουν και έδωσε περαιτέρω κατευθύνσεις για συνεχή επαγρύπνηση και ετοιμότητα στο πλαίσιο εκτέλεσης της αποστολής τους.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες:

Α/ΓΕΕΘΑ Α/ΓΕΕΘΑ Α/ΓΕΕΘΑ Α/ΓΕΕΘΑ Α/ΓΕΕΘΑ

Tags: Α/ΓΕΕΘΑΚΑΝΟΝΙΟΦΟΡΟΣ ΝΙΚΗΦΟΡΟΣΝΙΚΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΦΛΩΡΟΣΣΥΜΗΥΕΘΑ

Related Posts

Αρχηγός ΓΕΕΘΑ
ΓΕΕΘΑ

Αρχηγός ΓΕΕΘΑ: Μίλησε στην Σχολή Εθνικής Άμυνας για τις γεωστρατηγικές εξελίξεις και το ρόλο της τεχνολογίας στις συγκρούσεις

30/04/2026 - 17:00
ΓΕΕΘΑ
ΓΕΕΘΑ

ΓΕΕΘΑ: Υποραφή Κοινού Σχεδίου Δράσης Ελλάδας – Αρμενίας – Κύπρου για το 2026

24/04/2026 - 11:21
Α/ΓΕΕΘΑ
ΓΕΕΘΑ

Α/ΓΕΕΘΑ Χούπης για 25η Μαρτίου: Οι Ένοπλες Δυνάμεις παραμένουν ο κορυφαίος πολλαπλασιαστής ισχύος της Πατρίδος

24/03/2026 - 12:12

Διαβάστε Επίσης

Τραμπ: «Θα μελετήσω τη νέα ειρηνευτική πρόταση του Ιράν, αμφιβάλλω αν θα είναι αποδεκτή» [vids]

Ουκρανία: Νέα φονική ρωσική επίθεση στη Χερσώνα – Καταρρίψαμε 334 ουκρανικά drones, είπε η Μόσχα

Ελλάδα και Γαλλία εξετάζουν συνέργειες στην αμυντική βιομηχανία με στόχο κοινά ευρωπαϊκά προγράμματα

Τζορτζ Νταν: «Έφυγε από την ζωή» ο πιλότος της RAF που είχε μεταφέρει το Spitfire MJ755 στην Ελλάδα

Η Ιορδανία βομβάρδισε προληπτικά αποθήκες όπλων και πυρομαχικών στη νότια Συρία

Τραμπ: «Θα αποσύρουμε περισσότερους Αμερικανούς στρατιώτες από τη Γερμανία, πάνω από 5.000» [vid]

Εμφύλιος στο Σουδάν: Πέντε νεκροί από επίθεση των ανταρτών RSF με drone στο Χαρτούμ

Το Ισραήλ παραδέχθηκε ότι χτύπησε θρησκευτικό κτίριο στον Λίβανο – Αναφορές ότι είναι καθολικό μοναστήρι

Top News

Καιρός: Χιόνια στα ορεινά και πολλά μποφόρ στο Αιγαίο - Έρχεται καλοκαίρι μέσα στην εβδομάδα

Κοινωνικός Τουρισμός 2026: Τελευταία μέρα για αιτήσεις - Οδηγίες για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα

Συνταγή για σουφλέ με ζαμπόν και σπαράγγια

Καμίλα: Η αφανής ηρωίδα της βασιλικής επίσκεψης του Καρόλου στις ΗΠΑ

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert