Α/ΓΕΕΘΑ: Επιθεώρησε μονάδες στον Έβρο με φόντο τις τουρκικές απειλές και προκλήσεις [pics]

Την Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2022, ο Α/ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος επισκέφθηκε παραμεθόριες Μονάδες και Επιτηρητικά Φυλάκια της Περιοχής Ευθύνης του Δ΄ Σώματος Στρατού και επιθεώρησε τα μέτρα επιτήρησης κατά μήκος των συνόρων στο νομό Έβρου. Συγκεκριμένα, επισκέφθηκε:

Ο Α/ΓΕΕΘΑ απευθυνόμενος σε μεγάλες συγκεντρώσεις προσωπικού των τοπικών Σχηματισμών, έδωσε εντολές και κατευθύνσεις για συνεχή επαγρύπνηση και προετοιμασία για την εκτέλεση της Αποστολής. Αξίζει να σημειωθεί στο σημείο αυτό, ότι η επίσκεψη του Στρατηγού Φλώρου μόνο τυχαία δεν είναι, καθώς τις τελευταίες ημέρες υπάρχουν αρκετές αναφορές και πληροφορίες για ενδεχόμενη τουρκική πρόκληση στα σύνορα, με μεγάλο αριθμό παράτυπων μεταναστών και προσφύγων.

Οι τουρκικές προκλήσεις και απειλές

Μάλιστα, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη αποκάλυψε χθες ότι περίπου 1.500 άτομα επιχείρησαν να περάσουν στη χώρα μας από τα σύνορα στον Έβρο και επέστρεψαν πίσω όταν διαπίστωσαν την ισχυρή παρουσία μέτρων αποτροπής, ενώ σε πολλές περιπτώσεις τους μεταφέρουν οχήματα της τουρκικής στρατοχωροφυλακής στα σύνορά μας.

Υπενθυμίζεται ότι σε πρόσφατη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ αποφασίστηκε η επέκταση του φράχτη σε όλο το μήκος των ελληνοτουρκικών συνόρων στον Έβρο, καθώς και η αναβάθμιση του ηλεκτρονικού συστήματος επιτήρησης με ό,τι πιο σύγχρονο μέσο υπάρχει. Ταυτόχρονα από την αρχή του νέου έτους αναμένεται να πιάσουν δουλειά 250 νέοι συνοριοφύλακες, ενώ προωθείται και στενότερη συνεργασίας με τη γειτονική Βουλγαρία, που επίσης αντιμετωπίζει την ίδια πρόκληση.

default