Α/ΓΕΕΘΑ: Η ατζέντα και οι επαφές του Στρατηγού Χούπη στην επίσημη επίσκεψη στη Ρουμανία

Ακολούθησε ξενάγηση στο National Military Museum κατά την οποία ο Α/ΓΕΕΘΑ είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί για τα ορόσημα της ιστορίας και του πολιτισμού της Ρουμανίας.

Α/ΓΕΕΘΑ

Προσθήκη του onalert.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Από την Τετάρτη 22 Μαΐου 2024, ο Α/ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Δημήτριος Χούπης πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στη Ρουμανία κατόπιν πρόσκλησης του ομολόγου του, General Gheorghiță Vlad, και στο πλαίσιο της παρουσίας του στο Φόρουμ για την Ασφάλεια της Μαύρης Θάλασσας και των Βαλκανίων (Black Sea and Balkans Security Forum) που διεξάγεται στο Βουκουρέστι στις 23 και 24 Μαΐου 2024.

Την Πέμπτη 23 Μαΐου 2024 έλαβε χώρα η επίσημη υποδοχή στο Στρατηγείο των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρουμανίας και ακολούθησε συνάντηση μεταξύ των δύο Αρχηγών, κατά την οποία συζητήθηκαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος με έμφαση στη διαμορφωθείσα κατάσταση σε περιφερειακό και διεθνές επίπεδο, καθώς και στη δυνατότητα περαιτέρω αναβάθμισης των υφιστάμενων σχέσεων μεταξύ των Ενόπλων Δυνάμεων των δύο χωρών.

Ακολούθησε ξενάγηση στο National Military Museum κατά την οποία ο Α/ΓΕΕΘΑ είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί για τα ορόσημα της ιστορίας και του πολιτισμού της Ρουμανίας.

Α/ΓΕΕΘΑ

Ακολουθήστε το onalert.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την άμυνα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μαθητές της Γροιλανδίας σε στρατιωτική άσκηση της πολιτικής προστασίας
ΚΟΣΜΟΣ

Δανία: Το NATO θα έχει ευθύνη για την ασφάλεια της Αρκτικής βάσει της συμφωνίας για τη Γροιλανδία

Η Συμμαχία καλωσορίζει τη συμφωνία, η οποία «θα βοηθήσει στην ενίσχυση της ασφάλειας, της σταθερότητας και της συνεργασίας σ' αυτή τη ζωτικής σημασίας περιοχή»

Αρχηγός ΓΕΕΘΑ
ΓΕΕΘΑ

Αρχηγός ΓΕΕΘΑ: «Πρέπει να αλλάξει η θητεία και η επιστράτευση» – Οι 3 αρχές της ελληνικής προσέγγισης

Η επιστροφή του πολέμου στην Ευρώπη και οι ραγδαίες τεχνολογικές εξελίξεις επιβάλλουν την αναθεώρηση των υφιστάμενων μοντέλων στρατιωτικής κινητοποίησης