Α/ΓΕΕΘΑ: Παρών στην τελετή ορκωμοσίας των νέων Αξιωματικών ΣΣΑΣ [pics]

Την Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2022, ο Α/ΓΕΕΘΑ, Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος παρευρέθηκε στην τελετή Ορκωμοσίας των Νέων Αξιωματικών της Στρατιωτικής Σχολής Αξιωματικών Σωμάτων (ΣΣΑΣ), την οποία τίμησε με την παρουσία της η Α.Ε. Προέδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κατερίνα Σακελλαροπούλου, που επέδωσε και τα ξίφη στους ορκισθέντες Ανθυπολοχαγούς.

Στην τελετή η οποία έλαβε χώρα στις εγκαταστάσεις της Σχολής στο Στρατόπεδο «ΛΟΧΑΓΟΥ ΙΑΤΡΟΥ ΦΩΚΑ ΦΩΚΑ», χοροστατούντος του Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου Αρχιμανδρίτη Φώτιου Ζαρζαβατσάκη ως εκπροσώπου του Παναγιώτατου Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμου.

Στην τελετή παρευρέθησαν επίσης ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης, ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης ΠΝ, ο Αρχηγός ΓΕΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Θεμιστοκλής Μπουρολιάς, ο Αρχηγός Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής Αντιναύαρχος Λ.Σ. Γεώργιος Αλεξανδράκης και ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος Αλέξιος Ράπανος. Επιπλέον, ο Διοικητής Γ΄ ΣΣ/NRDC-GR Αντιστράτηγος Σωτήριος Κωστάκογλου και διατελέσαντες Διοικητές της Σχολής, εν ενεργεία και εν αποστρατεία Αξιωματικοί, καθώς και οι οικείοι των νέων Αξιωματικών.

Από τη Σχολή αποφοίτησαν συνολικά 60 Αξιωματικοί Ιατρικού, Κτηνιατρικού, Ψυχολογικού, Οικονομικού και Νομικού Σώματος, εκ των οποίων 6 από την Ιορδανία. Οι Νέοι Αξιωματικοί κατανέμονται στις Ένοπλες Δυνάμεις ως εξής:

● Τριάντα στον Στρατό Ξηράς.
● Εννέα στην Πολεμική Αεροπορία.
● Έξι στο Πολεμικό Ναυτικό.
● Εννέα στο Κοινό Νομικό Σώμα.

Δείτε τις φωτογραφίες: