Α/ΓΕΕΘΑ: Συνάντηση με τον Βρετανό ειδικό απεσταλμένο για τα Δυτικά Βαλκάνια – Τι συζητήθηκε

Με τον Air Chief Marshal Sir Stuart Peach ειδικό απεσταλμένο του Βρετανού πρωθυπουργού για τα Δυτικά Βαλκάνια και τέως πρόεδρο της Στρατιωτικής Επιτροπής του ΝΑΤΟ, συναντήθηκε, σήμερα, Τρίτη 3 Μαΐου, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ (Α/ΓΕΕΘΑ) στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος.

Όπως ανακοινώθηκε, η συνάντηση έγινε στο γραφείο του αρχηγού ΓΕΕΘΑ ενώ ο ειδικός απεσταλμένος του Βρετανού πρωθυπουργού για τα Δυτικά Βαλκάνια συνοδευόταν από τον πρέσβη του Ηνωμένου Βασίλειου στην Ελλάδα Matthew Lodge.

Συζητήθηκαν, μεταξύ αλλαγών, θέματα κοινού ενδιαφέροντος, με έμφαση στην κατάσταση στην Ουκρανία μετά την εισβολή της Ρωσίας καθώς και οι συνέπειές της στο ευρύτερο περιβάλλον ασφάλειας στην περιοχή των Δυτικών Βαλκανίων, της Ανατολικής Μεσόγειου και της Μέσης Ανατολής.

Επίσης, ο Α/ΓΕΕΘΑ συζήτησε με Βρετανό αξιωματούχο θέματα που άπτονται της ασφάλειας και σταθερότητας των Δυτικών Βαλκανίων, οι προοπτικές ενίσχυσης της Στρατιωτικής Συνεργασίας Ελλάδας και Ηνωμένου Βασιλείου καθώς και προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ελλάδα, προστίθεται στην ανακοίνωση.

Με πληροφορίες από: AΠΕ – ΜΠΕ