«Άνοιξε» το στρατηγείο στην Λάρισα – Στη Γαλλία ο Έλληνας επιτελάρχης

 Επιμέλεια Λ. ΛΙΓΟΥΡΙΩΤΗΣ 

 »Σήκωσε τα μανίκια» του ο Ταξίαρχος Χρήστος Δρίβας του ΓΕΕΘΑ που τοποθετήθηκε ως Επιτελάρχης στο Ευρωπαϊκό Στρατηγείο Επιχειρήσεων στην Λάρισα όπου και βρίσκεται από την Παρασκευή.Χθες πέταξε για Γαλλία προκειμένου να έχει επαφές και να ενημερωθεί.

Το πρώτο του έργο στη Λάρισα είναι η ενεργοποίηση του αρχικού πυρήνα του Στρατηγείου που με βάση την απόφαση της ΕΕ ανέλαβε τον συντονισμό της αποστολής στην Κενρικοαφρικανική Δημοκρατία. Ετσι έφυγαν οι πρώτες επιστολές που προβλέπονται προς το εσωτερικό και το εξωτερικό, ενώ η βασική στελέχωση, μέχρι να έρθουν και οι πρώτοι ξένοι, γίνεται βασικά από στελέχη της 1ης Στρατιάς που εδρεύει στον ίδιο χώρο.

Έρχεται ο Γάλλος Διοικητής Λάρισας

 Στις Βρυξέλλες έγινε η τοποθέτηση του διοικητή της επιχείρησης EUFOR RCA Bangui  από τους πρεσβευτές του COPS, δηλαδή. την Επιτροπή Πολιτικής και Ασφαλείας (Comite Politique et de Securite) της ΕΕ.
           
Διοικητής τοποθετήθηκε ο Γάλλος αντιστράτηγος Philippe Ponties. Επίσης επελέγη ως επιτόπιος διοικητής της συμμαχικής, ευρωπαϊκής, δύναμης ο Γάλλος Ταξίαρχος Thierry Lion του 1ου Συντάγματος Τυφεκιοφόρων, με προϋπηρεσία στο Αφγανιστάν. Αυτός θα ηγηθεί επιτόπου της δύναμης 500-1.000 Ευρωπαίων που θα πάνε στην Κενρικοαφρικανική Δημοκρατία, υπό την εποπτεία φυσικά του Στρατηγείου Λάρισας. Ήδη εκεί βρίσκονται 1.600 Γάλλοι στρατιωτικοί.

           
Ο αντιστράτηγος Philippe Ponties είναι  γνωστός στους Γάλλους δημοσιογράφους αφού στο παρελθόν υπηρέτησε ως Νο.2 στη Διεύθυνση Πληροφοριών και Επικοινωνίας του Γαλλικού Υπουργείου Αμύνης, ενώ έχει πολύ μεγάλη εμπειρία από αποστολές στο εξωτερικό καθώς έχει υπηρετήσει στις επιχειρήσεις “Manta” στο Τσαντ (1993), MONUG στη Γεωργία (1995-1996), “Trident” στο Κοσσυφοπέδιο (2001-2002).Εχει επίσης τελειώσει πολλά σχολεία και σχολές  (διαβιβάσεων, αλεξιπτωτιστών,Ανωτέρα Σχολή Πολέμου κ.α.)

Διαβάστε ακόμη:

Κρίσεις Αρχηγών …μέσω Αφρικής! Απίστευτο παρασκήνιο που έχει «ανάψει φωτιές» στο ΥΠΕΘΑ

Αποστολή στην Αφρική: Τι δίνει η Ελλάδα τι ζητάνε οι Γάλλοι ποιο είναι το κόστος