Αρχηγός ΓΕΕΘΑ: Πολύτιμη η βοήθεια των ΗΠΑ στη μάχη με τις πυρκαγιές

Οι ΗΠΑ στο πλαίσιο της διεθνούς βοήθειας και συνδρομής για την αντιμετώπιση και κατάσβεση των πυρκαγιών που εκδηλώθηκαν τις τελευταίες ημέρες στη χώρα μας, διέθεσαν τρία ελικόπτερα Black Hawk με κάδους πυρόσβεσης, όπως ανακοινώθηκε σήμερα από το ΓΕΕΘΑ.

Σύμφωνα με το συνολικό σχεδιασμό της Πολιτικής Προστασίας, επιχειρώντας από το Στεφανοβίκειο του Βόλου όπου και έχουν μετασταθμεύσει, τα Black Hawk πραγματοποίησαν μεγάλο αριθμό ρίψεων και συνδράμοντας στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών.

Η συνδρομή των Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ για την κατάσβεση των πυρκαγιών στην Ελλάδα αποτελεί μία ακόμα απόδειξη των ουσιαστικών και διαχρονικών δεσμών που έχουν αναπτυχθεί μεταξύ των δύο χωρών, προστίθεται στην ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ.

Εξάλλου ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, ευχαρίστησε μέσω του Twitter τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής για την πολύτιμη βοήθειά τους στην προσπάθεια κατάσβεσης των πυρκαγιών.

Οι ευχαριστίες του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ ήρθαν ως απάντηση σε ανάρτηση της Πρεσβείας των ΗΠΑ στην Αθήνα, που ανέφερε:

«Οι ΗΠΑ ανέπτυξαν την Παρασκευή 3 ελικόπτερα στο Βόλο για να υποστηρίξουν τις προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης για την καταπολέμηση των φονικών πυρκαγιών στην περιοχή. Στεκόμαστε στο πλευρό της Ελλάδας και με τους γενναίους άνδρες και γυναίκες που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή αυτών των σωτήριων επιχειρήσεων».

Δείτε την ανάρτηση της Αμερικανικής Πρεσβείας στην Ελλάδα και της απάντησης του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ: