ΔΕΠ: Σχολείο σχεδίασης Ειδικών επιχειρήσεων σε στελέχη από Αλβανία και Β.Μακεδονία [pics]

Το ΓΕΕΘΑ ανακοίνωσε ότι διεξήχθη υπό την νεότευκτη Διοίκηση Ειδικού Πολέμου (ΔΕΠ) του ΓΕΕΘΑ το Σχολείο Σχεδίασης Ειδικών Επιχειρήσεων.

ΔΕΠ

Προσθήκη του onalert.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Από τη Δευτέρα 23 Μαΐου έως την Παρασκευή 03 Ιουνίου 2022 διεξήχθη υπό την νεότευκτη Διοίκηση Ειδικού Πολέμου (ΔΕΠ) του ΓΕΕΘΑ το Σχολείο Σχεδίασης Ειδικών Επιχειρήσεων (Special Operations Task Groups Planning Course – SOTG/Planning Course) στο Στρατόπεδο «ΖΟΡΜΠΑ» στο Γουδί Αττικής, με την συμμετοχή συνολικά 19 στελεχών των Δυνάμεων Ειδικών Επιχειρήσεων της ΔΕΠ, της Αλβανίας και της Δημοκρατίας Βόρειας Μακεδονίας.

Η εκπαίδευση αφορά στη διαδικασία λήψης απόφασης κατά την σχεδίαση Ειδικών Επιχειρήσεων σύμφωνα με τα πρότυπα του ΝΑΤΟ, και αποσκοπεί στην επαύξηση του επιπέδου της συνεργασίας και της συναντίληψης των συμμετεχόντων, καθώς και στην ανάδειξη των εκπαιδευτικών δυνατοτήτων της ΔΕΠ.

Την Παρασκευή 03 Ιουνίου 2022 πραγματοποιήθηκε η τελετή αποφοίτησης, στην οποία παρευρέθη ο Διοικητής της ΔΕΠ του ΓΕΕΘΑ Αντιστράτηγος Γεώργιος Τσιτσικώστας, ο οποίος και απένειμε τα πτυχία στους σπουδαστές. Η εκπαίδευση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του Προγράμματος Στρατιωτικής Συνεργασίας (ΠΣΣ) έτους 2022 μεταξύ της Ελλάδος και των δύο Χωρών και εντάσσεται στις διεθνείς συνεργασίες της ΔΕΠ του ΓΕΕΘΑ που έχουν προγραμματισθεί και εκτελούνται με βάση τον συνολικό σχεδιασμό του ΓΕΕΘΑ.

Δείτε φωτογραφίες:

ΔΕΠ ΔΕΠ ΔΕΠ ΔΕΠ

Ακολουθήστε το onalert.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την άμυνα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης
ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

Μητσοτάκης στα εγκαίνια της Διεύθυνσης Πληροφορικής και Κυβερνοχώρου του ΓΕΕΘΑ: «Η Ελλάδα θωρακίζεται απέναντι στις κυβερνοαπειλές»

«Πρόκειται για ακήρυκτους πολέμους σε αθέατα πεδία μάχης, εξίσου καταστροφικοί που απαιτούν συνεχή εγρήγορση», πρόσθεσε στη συνέχεια