Διευκρινήσεις ΓΕΕΘΑ για την αποστρατεία του Αρχηγού Στόλου Αντιναύαρχου Λυμπέρη

Σε διευκρινήσεις προχώρησαν σήμερα πηγές του ΓΕΕΘΑ σχετικά με την μη ανακοίνωση της αποστρατεία του αρχηγού Στόλου αντιναυάρχου Παναγιώτη Λυμπέρη, η οποία αποφασίστηκε στην τελευταία συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ για τις κρίσεις στην ηγεσία του Στρατεύματος.

Όπως σας έχει ενημερώσει το OnAlert, το ΚΥΣΕΑ έκρινε τον αντιναύαρχο ως ευδοκίμως τερματίσας τη θητεία του, ωστόσο στην ανακοίνωση που εκδόθηκε μετά τη συνεδρίαση και αφορούσε την απόφαση για παράταση της θητείας του αρχηγού ΓΕΕΘΑ, Κωνσταντίνου Φλώρου και τη λήξη της θητείας των αρχηγών ΓΕΑ, Χαράλαμπου Λαλούση και ΓΕΝ, Στυλιανού Πετράκη, δεν αναφερόταν η απόφαση για αποστρατεία του αρχηγού Στόλου.

Αυτό διαπιστώθηκε εκ των υστέρων στις ανακοινώσεις του ΓΕΕΘΑ για τις κρίσεις στους ανώτατους αξιωματικούς των επιτελείων.

Σήμερα λοιπόν πηγές του ΓΕΕΘΑ, με αφορμή τα δημοσιεύματα για την «εν κρυπτώ» αποστρατεία Λυμπέρη, διευκρινίζουν ότι η αποστρατεία του μέχρι πρότινος αρχηγού Στόλου φαίνεται στο φύλλο της εφημερίδας της κυβερνήσεως που εκδόθηκε μετά την απόφαση του ΚΥΣΕΑ.

Πάντως αξίζει να σημειωθεί ότι στο παρελθόν οι αποφάσεις που αφορούν στην αποστρατεία των αρχηγών και επιτελών των ενόπλων δυνάμεων ανακοινώνονταν στα δελτία τύπου για το ΚΥΣΕΑ και στη συνέχεια φυσικά δημοσιεύονται στο ΦΕΚ.