Διμερείς συνομιλίες ΓΕΕΘΑ – EDA επί αντικειμένων αμυντικού σχεδιασμού [pics]

Η δραστηριότητα οργανώθηκε από την Διεύθυνση Στρατηγικής - Αμυντικού Σχεδιασμού και Δυνατοτήτων του ΓΕΕΘΑ.

ΓΕΕΘΑ

Προσθήκη του onalert.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Διμερείς συνομιλίες επί αντικειμένων αμυντικού σχεδιασμού, πραγματοποιήθηκαν στις 21 Φεβρουαρίου, μεταξύ αντιπροσωπείας αρμόδιων επιτελών του ΓΕΕΘΑ και των Γενικών Επιτελείων, και αντίστοιχων αξιωματούχων του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Άμυνας (European Defence Agency – EDA).

‘Όπως ανακοινώθηκε, η δραστηριότητα οργανώθηκε από την Διεύθυνση Στρατηγικής – Αμυντικού Σχεδιασμού και Δυνατοτήτων του ΓΕΕΘΑ και συμμετείχαν 25 αξιωματικοί από το ΓΕΕΘΑ, τους 3 Κλάδους των Ενόπλων Δυνάμεων και την Διοίκηση Ειδικού Πολέμου του ΓΕΕΘΑ, καθώς και από τις αρμόδιες διευθύνσεις του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Από πλευράς Ευρωπαϊκής Ένωσης συμμετείχαν 6 αξιωματούχοι από τον EDA και 2 από το Στρατιωτικό Επιτελείο (European Union Military Staff – EUMS).

Οι συζητήσεις, προστίθεται στην ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ, λαμβάνουν χώρα στο πλαίσιο της Ετήσιας Συντονισμένης Ανασκόπησης για την Άμυνα (Coordinated Annual Review on Defence – CARD) και αφορούν στην ανάδειξη συνεργατικών ευκαιριών με έτερα κράτη – μέλη της ΕΕ.

Σκοπός είναι η υλοποίηση έργων ανάπτυξης δυνατοτήτων, με έμφαση στη διασύνδεση αυτών με προγράμματα της Μόνιμης Διαρθρωμένης Συνεργασίας (Permanent Structured Cooperation – PESCO) και του Ευρωπαϊκού Ταμείου Άμυνας (European Defence Fund – EDF) της ΕΕ.

ΓΕΕΘΑ

Ακολουθήστε το onalert.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την άμυνα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης
ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

Μητσοτάκης στα εγκαίνια της Διεύθυνσης Πληροφορικής και Κυβερνοχώρου του ΓΕΕΘΑ: «Η Ελλάδα θωρακίζεται απέναντι στις κυβερνοαπειλές»

«Πρόκειται για ακήρυκτους πολέμους σε αθέατα πεδία μάχης, εξίσου καταστροφικοί που απαιτούν συνεχή εγρήγορση», πρόσθεσε στη συνέχεια