Ελληνικός κλωβός επικοινωνιών στην Αφρική…με Γάλλους χειριστές και ξένους κωδικούς!

Ελληνικός κλωβός επικοινωνιών με Γάλλους χειριστές στην Κεντρική Αφρικανική Δημοκρατία. Έγινε κι αυτό στην “αφρικανική περιπέτεια” στην οποία ουδείς έχει καταλάβει πως και γιατί έχουμε εμπλακεί!

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΓΕΕΘΑ που προσπαθεί να τηρήσει την πολιτική απόφαση να μην πάει ούτε ένας Έλληνας στην περιοχή -όπου γίνονται απίστευτες σφαγές- αλλά και να είναι συνεπές σ΄ όσα είχε υποσχεθεί στους Γάλλους κάποιοι σκέφτηκαν την “πατέντα” να δώσουμε μεν κλωβό επικοινωνιών αλλά …με Γάλλους χειριστές. Αυτο σημαίνει ότι πρέπει να έρθουν οι Γάλλοι στη Λάρισα να εκπαιδευτούν και να “περάσουμε” στον κλωβό άλλες κλείδες κι όχι τις “εθνικές”. Ένα μικρό μπλέξιμο.
Κατά τ΄ άλλα:

Παρουσιάστηκαν οι πρώτοι ξένοι επιτελείς από Γαλλία, Βέλγιο, Ολλανδία που θα στελεχώσουν το Επιχειρησιακό Στρατηγείο της ΕΕ στην Λάρισα για τον συντονισμό της επιχείρησης στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία.
   
Το σύνολο των ξένων Επιτελών που θα στελεχώσουν το Στρατηγείο θα είναι 57 και συνολικά οι Επιτελείς του μαζί με τους Ελληνες, περίπου 100, όπως έχει αναφερθεί από το ΓΕΕΘΑ.

   
Ο προ’υ’πολογισμός

Επίσης στρατιωτικές πηγές αναφέρουν, ότι εγκρίθηκε από τα αρμόδια όργανα της ΕΕ το 100% του προϋπολογισμού που ζήτησε το Στρατηγείο και το οποίο ανέρχεται σε 2,9 εκατομμύρια Ευρώ.  Το 50 % (1,45 εκατ. ευρώ) εκταμιεύτηκε από τον λογαριασμό »Αθηνά» και διατέθηκε από την Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου στο Στρατηγείο. Το υπόλοιπο 50% θα εκταμιευτεί με την ανάλωση του πρώτου ποσού. Αντίστοιχα εγκρίθηκαν και τα 29 εκατομμύρια Ευρώ για την όλη επιχείρηση στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία.
     
 
΄΄Γκάζι» για τα σχέδια επιχειρήσεων 

     Στο μεταξύ  αναμένεται να ολοκληρωθεί έως τις 11 Φεβρουαρίου η σχεδίαση της 2ης φάσης του Επιχειρησιακού Σχεδίου. Το τελικό σχέδιο προβλέπεται να ολοκληρωθεί έως τις 18 Φεβρουαρίου, αναφέρουν στρατιωτικές πηγές του ΓΕΕΘΑ.