Τι «κρύβει» η επίθεση ΠΑΣΟΚ στον Κωσταράκο;

Η επίθεση του ΠΑΣΟΚ κατά του Α/ΓΕΕΘΑ Μιχαήλ Κωσταράκου ήταν απροσδόκητα σφοδρή. Οι εκφράσεις που χρησιμοποιήθηκαν στα μηνύματα του κόμματος στο twitter ήταν πολύ σκληρότερες και από την εποχή που στελέχη του έτερου πρώην μεγάλου κόμματος η ΝΔ, τον κατηγορούσαν για την χρήση του twitter και της ντουντούκας . Την τελευταία την χρησιμοποίησε μια φορά ,όταν στο ΥΠΕΘΑ μπήκαν οι απελπισμένοι εργαζόμενοι των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά.

Γιατί τόσο «μίσος»  τώρα για τον Κωσταράκο; Όταν είναι γνωστό ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος σε δύσκολες στιγμές τον είχε στηρίξει. Τόσο όσο χρειαζόταν για να παρατείνει κι άλλο την θητεία του και να έχει δημιουργήσει ήδη …ακατάρριπτο παγκόσμιο ρεκόρ στην θέση του Α/ΓΕΕΘΑ.

Οι πληροφορίες λένε ότι η σχέση Κωσταράκου ΠΑΣΟΚ “χάλασε” από την εποχή που ΑΝΥΕΘΑ ήταν η Φώφη Γεννηματά. Κι αυτό γιατί σε κάποιες περιπτώσεις η κυρία Γεννηματά είχε “τσακώσει” το ΓΕΕΘΑ να την αγνοεί. Σχέδια νόμου που ήταν της αρμοδιότητάς της δεν έφθαναν ποτέ στο γραφείο της και πήγαιναν μόνο στο γραφείο του Αβραμόπουλου. Ο οποίος μέχρι το καλοκαίρι του 2013 ήθελε να αποστρατεύσει τον Κωσταράκο αλλά μετά είχε την άποψη ότι “κάνει τη δουλειά”. Κι έτσι τον κράτησε. Και αυτός.

Η σχέση Γεννηματά-Κωσταράκου φάνηκε ότι είναι κακή και πρόσφατα. Στο Προεδρικό Μέγαρο όπου πολιτική και στρατιωτική ηγεσία πήγε για να συγχαρεί τον νέο Πρόεδρο ,αυτόπτες μάρτυρες λένε ότι η Φώφη Γεννηματά μιλούσε σε έντονο ύφος προς τον Α/ΓΕΕΘΑ. Το θέμα που προκάλεσε την ένταση της πρώην ΑΝΥΕΘΑ δεν έγινε γνωστό.

Δεν αρκεί βέβαια αυτό για να δικαιολογήσει την πολύ επιθετική κριτική που άσκησε το ΠΑΣΟΚ μέσω του twitter στον Α/ΓΕΕΘΑ.

Ότι κι αν προκάλεσε την οργή τους πάντως δεν έχει πια και μεγάλη σημασία. Ο κ.Κωσταράκος τους κέρδισε όλους. “Πράσινοι”, “γαλάζιοι” και τώρα “κόκκινοι” υποκλήθηκαν στο απίστευτο ταλέντο του να ελίσσεται και να πείθει τους πολιτικούς του προϊσταμένους ότι “κάνει τη δουλειά”. Ο Α/ΓΕΕΘΑ τα πήρε όλα και κυρίως μια πολύ καλή θέση στην Ευρώπη αν και όταν αποφασίσει να εγκαταλείψει τη θέση.

Αυτό που δεν μπορεί πια να κερδίσει και το γνωρίζει πάρα πολύ καλά είναι μια καλή υστεροφημία . Ξέρει πολύ καλά ότι δεν μπορεσε ποτέ να αποκτήσει και δεν μπορεί πλέον να αποκτήσει οποιαδήποτε “ψυχική σύνδεση” με το προσωπικό που τόσα χρόνια διοίκησε. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη αποτυχία για έναν στρατηγό, για έναν ηγέτη.

Διαβάστε ακόμη:

Σκληρή και απαξιωτική επίθεση ΠΑΣΟΚ στον Α/ΓΕΕΘΑ για την παρέλαση:»Σοβαρέψου»


Το ΠΑΣΟΚ θυμήθηκε να επιτεθεί στον Α/ΓΕΕΘΑ που επέλεξε! Τι έχει ξεχάσει να ρωτήσει