OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΓΕΕΘΑ

Falcon Eye – 2: Εντυπωσιακή επίδειξη στη Σαουδική Αραβία ενώπιον του ΑΓΕΕΘΑ [pics, vid]

27/05/2021 - 10:15
Falcon Eye - 2
Share on FacebookShare on Twitter

Την Τετάρτη 26 Μαΐου 2021 και στο πλαίσιο της ολοκλήρωσης της επίσημης επίσκεψης του, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος παρακολούθησε την Ημέρα Διακεκριμένων Επισκεπτών (Distinguished Visitors Day – DV Day) στο πλαίσιο της διμερούς άσκησης LIVEX (Live Exercise) Ελλάδας και Βασιλείου της Σαουδικής Αραβίας με την επωνυμία «FALCON EYE – 2». Τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ συνόδευσε ο Υπαρχηγός της Βασιλικής Αεροπορίας της Σαουδικής Αραβίας Major General Talal Al Ghamdi, καθώς και ο κ. Ιάσων Καρανίκας Αναπληρωτής Επικεφαλής της Διπλωματικής Αποστολής και Επικεφαλής του Προξενικού Γραφείου της Ελλάδας στο Ριάντ.

Κατά την διάρκεια της DV-DAY, αρχικά έλαβε χώρα ενημέρωση του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ επί της διεξαγωγής της «FALCON EYE – 2» από τον Διοικητή της Αεροπορικής Βάσης KING FAISAL Major General Naser bin Saeed Al-Qahtani παρουσία των Αποστολών των 2 χωρών, στις οποίες απευθυνόμενος ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ επεσήμανε την κεφαλαιώδη συνεισφορά τους στην ασφάλεια και την σταθερότητα της περιοχής, την οποία οι δύο χώρες υποστηρίζουν με συνέπεια και υπευθυνότητα.

Ακολούθως έλαβε χώρα αεροπορική επίδειξη, κατά την οποία εκτελέστηκαν χαμηλές διελεύσεις μικτού σχηματισμού μαχητικών αεροσκαφών F-16 της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας και F-15 της Βασιλικής Αεροπορίας της Σαουδικής Αραβίας, καθώς και Airshow του Ακροβατικού Σμήνους των «Saudi Falcons», κατά το οποίο απεδόθησαν ιδιαίτερες τιμές στη Γαλανόλευκη.

Falcon Eye - 2 Falcon Eye - 2

Σύμφωνα με το σχετικό δελτίο Τύπου, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ απηύθυνε χαιρετισμό στην Ελληνική Αποστολή, στα μέλη της οποίας επισήμανε μεταξύ άλλων την ιδιαίτερη σημασία της παρουσίας τους στο Βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας σε ότι αφορά στις διμερείς μας σχέσεις, την αξία της σειράς των ασκήσεων “FALCON EYE” ως προς την εμβάθυνση της συνεργασίας των δύο χωρών, καθώς και την απαίτηση εκτέλεσης προωθημένων σεναρίων προκειμένου να μεγιστοποιηθεί το εκπαιδευτικό όφελος και να επαυξηθεί η μαχητική ικανότητα των συμμετεχόντων και η διαλειτουργικότητα μεταξύ των Ενόπλων Δυνάμεών μας. Τέλος τους προέτρεψε να δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους για την επιτυχή εκτέλεση της άσκησης και τους ευχήθηκε καλές πτήσεις και ασφαλείς προσγειώσεις.

Η ανωτέρω LIVEX (Live Exercise) άσκηση αποτελεί συνέχεια της «FALCON EYE – 1» (δείτε εδώ) και διεξάγεται από τη Δευτέρα 24 Μαΐου έως την Τετάρτη 02 Ιουν 2021, με την μεταστάθμευση για πρώτη φορά 4 Αεροσκαφών F-16, 1 Αεροσκάφους C-130 καθώς και προσωπικού υποστήριξης εδάφους της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας στην Αεροπορική Βάση KING FAISAL στο TABUK του Βασιλείου της Σαουδικής Αραβίας. Κατά την διάρκεια της άσκησης θα εκτελεστούν αποστολές Dissimilar Air Combat Training (DACT) καθώς και αποστολές Offensive – Defensive Counter Air (OCA-DCA).

Falcon Eye - 2

Falcon Eye - 2

Η «FALCON EYE – 2» αποδεικνύει έμπρακτα την άριστη σχέση των δύο χωρών και την συνεχή αναβάθμισή της σε στρατιωτικό επίπεδο, με την συνδυασμένη παρουσία Έλληνα Αρχηγού ΓΕΕΘΑ και μαχητικών αεροσκαφών για πρώτη φορά στη Σαουδική Αραβία να συνιστά την έμπρακτή απόδειξη της εμβάθυνσης της στρατιωτικής συνεργασίας των δύο χωρών.

Tags: FALCON EYEFALCON EYE 2ΑΡΧΗΓΟΣ ΓΕΕΘΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΦΛΩΡΟΣΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ

Related Posts

συνεκπαιδεύσεις
ΓΕΕΘΑ

Συνεκπαιδεύσεις μονάδων του Στόλου με γαλλική φρεγάτα και μονάδες της Διοίκησης Ναυτικού Κύπρου

06/08/2022 - 13:32
Α/ΓΕΕΘΑ
ΓΕΕΘΑ

Α/ΓΕΕΘΑ: Ο Στρατηγός Φλώρος υποδέχθηκε και συνομίλησε με Αμερικανούς Βουλευτές [pics]

04/08/2022 - 20:30
Α/ΓΕΕΘΑ
ΓΕΕΘΑ

Α/ΓΕΕΘΑ: Τι συζήτησε ο Στρατηγός Φλώρος με την Επιτετραμμένη των ΗΠΑ στην Ελλάδα

03/08/2022 - 19:12

Διαβάστε Επίσης

Zuzana: Τα Σλοβακικά howitzers έφτασαν στην Ουκρανία [vids]

Πολωνία: Μπλόκο στην έκδοση βίζας για πολίτες της Ρωσίας

Ταϊβάν: Διήμερη επίσκεψη αντιπροσωπείας του Αμερικανικού Κογκρέσου

Δασικές πυρκαγιές: Ρεκόρ καμένων εκτάσεων φέτος στην Ευρώπη

Δεκάδες νεκροί και τραυματίες από πυρκαγιά σε εκκλησία στην Αίγυπτο [vid]

Αρμενία: Ισχυρή έκρηξη σε εμπορικό κέντρο – Φόβοι για θύματα [vid]

Ουκρανία: Πλοίο με το πρώτο φορτίο σιτηρών πλέει κοντά στη Συρία

HIMARS εναντίον Ρωσικής αεράμυνας: Νέο χτύπημα στη στρατηγική γέφυρα Αντονόφσκι [vid]

Top News

Ταξίδια της τελευταίας στιγμής: Τρεις προτάσεις κοντά στην Αθήνα

Τσουγκριάς: Το νησί της Ελλάδας που λάτρεψαν και ήθελαν να αγοράσουν οι Beatles

Ωμέγα 3: Ποιοι δεν πρέπει να παίρνουν ιχθυέλαιο - Οι παρενέργειες και όλες οι χρήσεις

Γη της Ελιάς - spoiler: Κουκουλοφόροι εισβάλουν στην ταβέρνα του Χρήστου και διαλύουν τα πάντα

OnAlert

© 2020 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

© 2020 OnAlert