ΓΕΕΘΑ: Στην Ελλάδα ο Αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ

Μετά από επίσημη πρόσκληση του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, Ναυάρχου Ευάγγελου Αποστολάκη, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ, Στρατηγός Ιωσήφ Ντάνφορντ πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα.

Από 3 έως 4 Σεπτεμβρίου 2018, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ – Chairman of the Joint Chiefs of Staff, General Joseph F. Dunford, US Marine Corps, πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα, μετά από πρόσκληση του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, Ναυάρχου Ευάγγελου Αποστολάκη ΠΝ.

Αυτή είναι η τρίτη συνάντηση των επικεφαλής των Ενόπλων Δυνάμεων Ελλάδας και ΗΠΑ, μέσα σε διάστημα τριών μηνών, ενδεικτικό του εξαιρετικού επιπέδου στο οποίο βρίσκεται η Ελληνοαμερικανική Αμυντική Συνεργασία. Πραγματοποιείται δε, μετά την υπογραφή της LOA για την απόκτηση των για την μεταφορά των σκαφών ειδικών επιχειρήσεων «Mark V» από τους NAVY SEALS στα «βατράχια» του Πολεμικού Ναυτικού, προμήθεια που θα αλλάξει επίπεδο στην επιχειρησιακή δυνατότητα των ΟΥΚ, και φέρει τη σφραγίδα του αρχηγού ΓΕΕΘΑ, Ναυάρχου Βαγγέλη Αποστολάκη. 

Επιπλέον αναμένεται τις προσεχείς ημέρες να πραγματοποιηθεί το ραντεβού των επιτελών της Πολεμικής Αεροπορίας με το κλιμάκιο των Αμερικανών για το πρόγραμμα αναβάθμισης των 84 μαχητικών F-16 στην έκδοση Viper.