OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΓΕΕΘΑ

ΓΕΕΘΑ: Απονεμήθηκαν τα πρώτα πτυχία χειριστών ελικοπτέρων NH-90 TTH της Μονάδας Αεροπορικών Ειδικών Επιχειρήσεων (pics)

02/02/2021 - 11:40
ΓΕΕΘΑ
Share on FacebookShare on Twitter

Τη Δευτέρα 01 Φεβρουαρίου 2021 στο Στρατόπεδο «ΛΟΧΑΓΟΥ (ΠΒ) ΔΕΛΑΠΟΡΤΑ ΣΠΥΡΙΔΩΝΑ», πραγματοποιήθηκε η τελετή αποφοίτησης του 1ου Σχολείου Μετεκπαίδευσης Χειριστών Ε/Π NH-90 TTH, την οποία τίμησε ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ.

Ο Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, μάλιστα ήταν εκείνος που επέδωσε τα πτυχία στους αποφοιτήσαντες Αξιωματικούς. Στην τελετή παρέστησαν επίσης ο Διοικητής της Διακλαδικής Διοίκησης Ειδικών Επιχειρήσεων του ΓΕΕΘΑ (ΓΕΕΘΑ/ΔΔΕΕ) Υποστράτηγος Γεώργιος Τσιτσικώστας και ο Διευθυντής της Αεροπορίας Στρατού του ΓΕΣ (ΓΕΣ/ΔΑΣ) Υποστράτηγος Χρήστος Ηλιόπουλος.

Στην 1η εκπαιδευτική σειρά φοίτησαν δύο χειριστές του Στρατού Ξηράς (ΣΞ), ένας χειριστής του Πολεμικού Ναυτικού (ΠΝ) και ένας χειριστής της Πολεμικής Αεροπορίας (ΠΑ).

Το εν λόγω διακλαδικό σχολείο λειτούργησε στο πλαίσιο της αναβάθμισης των δυνατοτήτων των Ενόπλων Δυνάμεων (ΕΔ) ως προς την εκτέλεση Ειδικών Επιχειρήσεων, με τη για πρώτη φορά στην ιστορία των Ενόπλων Δυνάμεων συγκρότηση Μονάδας Αεροπορικών Ειδικών Επιχειρήσεων (ΜΑΕΕ). Στη συνέχεια ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ περιηγήθηκε και ενημερώθηκε για την πρόοδο των εργασιών εγκατάστασης της ΜΑΕΕ στο Α/Δ Μεγάρων στο πλαίσιο της συγκρότησης της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου (ΔΕΠ), η οποία πλέον θα διαθέτει οργανικό αεροπορικό πυλώνα επαυξάνοντας κατακόρυφα τη δυνατότητά της για αποτελεσματική σχεδίαση και διεξαγωγή ειδικών αποστολών, σύμφωνα με τα σύγχρονα συμμαχικά και διεθνή πρότυπα.

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ επισκέφθηκε  και την έδρα του 2ου Συγκροτήματος Αεροπορίας Στρατού (2ο ΣΥΑΣ), επιθεώρησε τις εγκαταστάσεις του και ενημερώθηκε για το πτητικό έργο, την εκπαίδευση του ιπτάμενου και τεχνικού προσωπικού, καθώς και για τη συντήρηση των μέσων της Αεροπορίας Στρατού που εδρεύουν στο Αεροδρόμιο. Τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ συνόδευσε ο Διευθυντής της Αεροπορίας Στρατού του ΓΕΣ (ΓΕΣ/ΔΑΣ) Υποστράτηγος Χρήστος Ηλιόπουλος.

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ μεταξύ άλλων επισκέφθηκε τα υπόστεγα συντήρησης των Ελικοπτέρων CH-47D, NH90, UH-1H και των Αεροσκαφών C – 12, τον προσομοιωτή πτήσεων UH-1H, ο οποίος έχει κατασκευαστεί αποκλειστικά από το Τεχνικό Σώμα του Στρατού Ξηράς, συνομίλησε με το προσωπικό και εξήρε την προσπάθεια που καταβάλλεται προκειμένου να διατηρηθεί η πτητική ικανότητα και διαθεσιμότητα προσωπικού και μέσων, ώστε το Συγκρότημα να ανταποκρίνεται στις επιχειρησιακές και κοινωνικού χαρακτήρα αποστολές που του ανατίθενται σε καθημερινή βάση και τις οποίες φέρει σε πέρας με αυταπάρνηση.

«Η νέα εποχή έρχεται για τις Δυνάμεις Ειδικών Επιχειρήσεων: Μονάδα Αεροπορίας Ειδικών Επιχειρήσεων. Οι πρώτοι πιλότοι αποφοίτησαν. ΚΑΛΕΣ ΠΤΗΣΕΙΣ- ΑΣΦΑΛΕΙΣ ΠΡΟΣΓΕΙΩΣΕΙΣ. Η Διακλαδικότητα στο προσκήνιο», έγραψε στον προσωπικό λογαριασμό του στο twitter ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος με την ευκαιρία της τελετής αποφοίτησης των πρώτων χειριστών ελικοπτέρων NH-90 TTH της συγκροτούμενης Μονάδας Αεροπορικών Ειδικών Επιχειρήσεων.

Η νέα εποχή έρχεται για τις Δυνάμεις Ειδικών Επιχειρήσεων: Μονάδα Αεροπορίας Ειδικών Επιχειρήσεων. Οι πρώτοι πιλότοι απεφοίτησαν. ΚΑΛΕΣ ΠΤΗΣΕΙΣ- ΑΣΦΑΛΕΙΣ ΠΡΟΣΓΕΙΩΣΕΙΣ!! Η Διακλαδικότητα στο προσκήνιο!!! pic.twitter.com/wvmh5atNPk

— GEN Konstantinos Floros (@ChiefHNDGS) February 2, 2021

Φωτο: ΓΕΕΘΑ

Tags: ΑΡΧΗΓΟΣ ΓΕΕΘΑΕΛΙΚΟΠΤΕΡΑ NH-90 TTHΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΦΛΩΡΟΣ

Related Posts

Α/ΓΕΕΘΑ
ΓΕΕΘΑ

Α/ΓΕΕΘΑ: Συνάντηση του Στρατηγού Φλώρου με τον πρέσβη της Κύπρου

16/04/2021 - 19:31
Α/ΓΕΕΘΑ
ΓΕΕΘΑ

Α/ΓΕΕΘΑ: Συνάντηση Στρατηγού Φλώρου με Γάλλους Αξιωματούχους [pics]

15/04/2021 - 19:12
Α/ΓΕΕΘΑ
ΓΕΕΘΑ

Α/ΓΕΕΘΑ: Ο Στρατηγός Φλώρος σε Ιωάννινα, στις Διαποντίους Νήσους και στην 117 Πτέρυγα Μάχης [pics]

14/04/2021 - 20:09

Διαβάστε Επίσης

Η συγκέντρωση ρωσικών στρατευμάτων στα σύνορα με την Ουκρανία δύσκολα θα οδηγήσει σε γενικευμένο πόλεμο

Τέξας: Πρώην βοηθός σερίφη αναζητείται για τη δολοφονία τριών ανθρώπων

Λιβύη: Ποια αποχώρηση μισθοφόρων; Στη χώρα είναι 11 χιλιάδες «μαχητές» του Ερντογάν

Τουρκία: Επηρεάζεται η παραγωγή drone από το εμπάργκο όπλων του Καναδά ;

Σαν σήμερα: Το 1989 έκρηξη στο αμερικανικό πολεμικό πλοίο Αϊόβα σκοτώνει 47 άτομα.

Ιράκ: Ρουκέτες έπληξαν αμερικανική βάση που στεγάζει F-16

Αίγυπτος: Πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα

Γερμανία: «Σφαγή» για τον υποψήφιο διάδοχο της Μέρκελ

Top News

Survivor: Απρόσμενη πρόταση από Παππά σε Καφετζή - Τι αποφάσισαν στο deal που έκαναν;

Masterchef 5: Αντιμέτωποι με τον κακό εαυτό τους - Ακονίζουν τα μαχαίρια για τον τελικό

Σκουπιδότοπος ξανά η Κυψέλη μετά το νέο κορονοπάρτι - Πήραν με τους κουβάδες όσους πάρταραν

Πάσχα όπως... Χριστούγεννα; Τα μέτρα που φαίνεται να «επικρατούν» για τις γιορτές

OnAlert

© 2020 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

© 2020 OnAlert