ΓΕΕΘΑ: Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Project Management in Support of CSDP Missions and Operations

Όπως ανακοίνωσε το ΓΕΕΘΑ, από τη Δευτέρα 22 έως την Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2021 η Ανώτατη Διακλαδική Σχολή Πολέμου (ΑΔΙΣΠΟ), σε συνεργασία με το διεθνές τμήμα εκπαίδευσης της Αστυνομίας του Γερμανικού Κρατιδίου της Ρηνανίας & Βεστφαλίας (LAFP NRW) και υπό την αιγίδα του Ευρωπαϊκού Κολλεγίου Ασφάλειας και Άμυνας (European Security and Defence College – ESDC), διοργάνωσε το πιλοτικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο Project Management (PM2) in support of CSDP Missions and Operations.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα αποσκοπεί:

Με την ολοκλήρωση του προγράμματος, οι συμμετέχοντες κατοχύρωσαν τις απαραίτητες γνώσεις και δεξιότητες, οι οποίες πιστοποιήθηκαν από το Δίπλωμα που τους απονεμήθηκε με την υπογραφή του Ύπατου Εκπροσώπου της Ευρωπαϊκής Ένωσης για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφάλειας κ. Josep Borrell Fontelles.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας, στην εκπαίδευση συμμετείχαν 18 εκπαιδευόμενοι από την Ελλάδα, το Βέλγιο, την Γαλλία, την Δανία, την Ισπανία, το Ιράκ, την Ιρλανδία, την Πορτογαλία και την Τσεχία, εκ των οποίων 8 προερχόμενοι από Ένοπλες Δυνάμεις, 2 από Σώματα Ασφαλείας και 8 πολίτες. Κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης τηρήθηκαν όλα τα ισχύοντα υγειονομικά πρωτόκολλα για την αποφυγή και περιορισμό της διάδοσης του COVID-19.