ΓΕΕΘΑ: Ελικόπτερο του ΠΝ και αεροσκάφος της ΠΑ στις έρευνες για το καναδικό ελικόπτερο

Την εντολή έδωσε ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος έπειτα από έγκριση του υπουργού Εθνικής Άμυνας Νικολάου Παναγιωτόπουλου κατόπιν σχετικών αιτημάτων των ιταλικών Αρχών.

Onalert Newsroom
Ιόνιο - ελικόπτερο

Προσθήκη του onalert.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Με ένα ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού και ένα αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας συμμετέχουν οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις στην επιχείρηση έρευνας και διάσωσης που εξελίσσεται δυτικά της Κεφαλονιάς εντός FIR Ρώμης, λόγω πτώσης ελικοπτέρου των καναδικών Ενόπλων Δυνάμεων στη θάλασσα, όπως ανακοινώθηκε από το ΓΕΕΘΑ.

Το ελικόπτερο S – 70B AEGEAN HAWK με τετραμελές πλήρωμα και έναν διασώστη συμμετέχει στις έρευνες από τις 06:30 το πρωί, ενώ το αεροσκάφος C-130 θα συμμετάσχει στην επιχείρηση από την 17:30 μ.μ.

Την εντολή έδωσε ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος έπειτα από έγκριση του υπουργού Εθνικής Άμυνας Νικολάου Παναγιωτόπουλου κατόπιν σχετικών αιτημάτων των ιταλικών Αρχών.

Η επιχείρηση SAR τελεί υπό τον συντονισμό του Ιταλικού MARITIME RESCUE COORDINATION CENTER (MRCC), καταλήγει η ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ.

Ακολουθήστε το onalert.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την άμυνα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αρχηγός ΓΕΕΘΑ
ΓΕΕΘΑ

Στο Ευρωπαϊκό Επιχειρησιακό Στρατηγείο στη Λάρισα ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ: Συμμετείχε στην εκδήλωση υψηλού επιπέδου παρατήρησης της άσκησης διοικήσεως «EU IR26»

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, απονεμήθηκε σε Έλληνα αντιπλοίαρχο της επιχείρησης «ΑΣΠΙΔΕΣ» το μετάλλιο της Κοινής Πολιτικής Ασφάλειας και Άμυνας (ΚΠΑΑ)