ΓΕΕΘΑ: Επίσκεψη υποψηφίων ακολούθων Διπλωματικής Ακαδημίας του ΥΠΕΞ

Η επίσκεψη στο ΓΕΕΘΑ εντάσσεται στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα της τρέχουσας εκπαιδευτικής σειράς της Διπλωματικής Ακαδημίας.

ΓΕΕΘΑ

Προσθήκη του onalert.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Επίσκεψη στο Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ) πραγματοποίησε χθες, Δευτέρα 17 Ιανουαρίου, η ΚΣΤ’ εκπαιδευτική σειρά υποψηφίων ακολούθων Διπλωματικής Ακαδημίας του υπουργείου Εξωτερικών, με επικεφαλής τον διευθυντή της Ακαδημίας, πληρεξούσιο υπουργό Α’ Γρηγόριο Βασιλοκωνσταντάκη, και 17 σπουδαστές.

Όπως ανακοινώθηκε, οι σπουδαστές ενημερώθηκαν από τον γενικό διευθυντή της Διεύθυνσης Πολιτικής Εθνικής Άμυνας και Διεθνών Σχέσεων του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, δρ. Κωνσταντίνο Μπαλωμένο, επί θεμάτων Εθνικής Αμυντικής Πολιτικής.

Επίσης, ενημερώθηκαν από το ΓΕΕΘΑ για την αποστολή και τη διάρθρωσή του, για τις τρέχουσες και αναδυόμενες απειλές που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι Ένοπλες Δυνάμεις, για τις εξελίξεις γεωστρατηγικού ενδιαφέροντος στην ευρύτερη περιοχή, καθώς και για θέματα που αφορούν στην αποστολή, την οργάνωση, τη λειτουργία και τις δυνατότητες του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων (ΕΘΚΕΠΙΧ).

ΓΕΕΘΑ

Η επίσκεψη εντάσσεται στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα της τρέχουσας εκπαιδευτικής σειράς της Διπλωματικής Ακαδημίας, με την πραγματοποίηση από 17 έως και 21 Ιανουαρίου ενημερωτικών επισκέψεων σε υπηρεσίες και μονάδες και των τριών κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων, στην Αττική, τη Λάρισα και την Κρήτη.

 

 

Ακολουθήστε το onalert.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την άμυνα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Χούθι - Ερυθρά Θάλασσα
ΕΛΛΑΔΑ

Η Αθήνα καταδικάζει τις απειλές των Χούθι κατά της Σαουδικής Αραβίας – Η ναυσιπλοΐα συνεχίζεται κανονικά στην Ερυθρά Θάλασσα

Είμαστε προσηλωμένοι στην περαιτέρω ενίσχυση της εταιρικής μας σχέσης με τη Σαουδική Αραβία, αναφέρει το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών

ΓΕΕΘΑ - προαγωγή - Λιβύη
ΓΕΕΘΑ

ΓΕΕΘΑ: Προαγωγή επ’ ανδραγαθία στον ανώτερο βαθμό για τα στελέχη των ΕΔ που συμμετείχαν στην αποστολή στη Λιβύη το 2023

Τελετή για την προαγωγή των στελεχών έγινε σήμερα στην αίθουσα του ΣΑΓΕ, παρουσία του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ και των Αρχηγών των Γενικών Επιτελείων.