ΓΕΕΘΑ: Επίσκεψη υποψηφίων ακολούθων Διπλωματικής Ακαδημίας του ΥΠΕΞ

Επίσκεψη στο Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ) πραγματοποίησε χθες, Δευτέρα 17 Ιανουαρίου, η ΚΣΤ’ εκπαιδευτική σειρά υποψηφίων ακολούθων Διπλωματικής Ακαδημίας του υπουργείου Εξωτερικών, με επικεφαλής τον διευθυντή της Ακαδημίας, πληρεξούσιο υπουργό Α’ Γρηγόριο Βασιλοκωνσταντάκη, και 17 σπουδαστές.

Όπως ανακοινώθηκε, οι σπουδαστές ενημερώθηκαν από τον γενικό διευθυντή της Διεύθυνσης Πολιτικής Εθνικής Άμυνας και Διεθνών Σχέσεων του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, δρ. Κωνσταντίνο Μπαλωμένο, επί θεμάτων Εθνικής Αμυντικής Πολιτικής.

Επίσης, ενημερώθηκαν από το ΓΕΕΘΑ για την αποστολή και τη διάρθρωσή του, για τις τρέχουσες και αναδυόμενες απειλές που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι Ένοπλες Δυνάμεις, για τις εξελίξεις γεωστρατηγικού ενδιαφέροντος στην ευρύτερη περιοχή, καθώς και για θέματα που αφορούν στην αποστολή, την οργάνωση, τη λειτουργία και τις δυνατότητες του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων (ΕΘΚΕΠΙΧ).

Η επίσκεψη εντάσσεται στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα της τρέχουσας εκπαιδευτικής σειράς της Διπλωματικής Ακαδημίας, με την πραγματοποίηση από 17 έως και 21 Ιανουαρίου ενημερωτικών επισκέψεων σε υπηρεσίες και μονάδες και των τριών κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων, στην Αττική, τη Λάρισα και την Κρήτη.