ΓΕΕΘΑ: Σεμινάριο για την «ολιστική προσέγγιση στην Άμυνα» υπό την αιγίδα του Στρατηγείου Ειδικών Επιχειρήσεων του NATO

Σεμινάριο με θέμα «Ολιστική Προσέγγιση στην ‘Αμυνα» διοργάνωσε η Διοίκηση Ειδικού Πολέμου (ΔΕΠ) του ΓΕΕΘΑ, υπό την αιγίδα του Στρατηγείου Ειδικών Επιχειρήσεων του NATO (NATO Special Operations Headquarters – NSHQ), στην Λέσχη Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων (ΛΑΕΔ).

Σκοπός του σεμιναρίου ήταν η κατανόηση της αντίληψης του ΝΑΤΟ για την ολιστική προσέγγιση στην ‘Αμυνα και τις ιδιαιτερότητες των υβριδικών απειλών, ο κρίσιμος ρόλος των μονάδων Ειδικών Επιχειρήσεων σε όλες τις φάσεις της Ολιστικής ‘Αμυνας, η ανάπτυξη της μεθοδολογίας αντιμετώπισής τους με την συνέργεια των διυπηρεσιακών φορέων, η ενίσχυση του πνεύματος συνεργασίας μεταξύ των συμμετεχόντων, καθώς και η καλλιέργεια κοινής αντίληψης στην αντιμετώπιση των σύγχρονων απειλών ασφαλείας, όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ.Δ

Στο σεμινάριο μίλησαν ο διοικητής της ΔΕΠ, αντιστράτηγος Γεώργιος Τσιτσικώστας, ο γενικός διευθυντής Πολιτικής Εθνικής ‘Αμυνας και Διεθνών Σχέσεων του ΥΠΕΘΑ, Δρ. Κωνσταντίνος Μπαλωμένος και ο διευθυντής του ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων (ΙΔΙΣ) Δρ. Χαράλαμπος Παπασωτηρίου.

Τις διήμερες εργασίες του παρακολούθησαν προσωπικό Ειδικών Επιχειρήσεων από όλους τους Κλάδους των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας καθώς και εκπρόσωποι των υπουργείων Εξωτερικών, Εσωτερικών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης.