ΓΕΕΘΑ: Συγκεκριμένη η πρόταση της Boeing για 30 έως 40 F-15

Για συγκεκριμένη πρόταση της Boeing που αφορά στο ενδεχόμενο προμήθειας μαχητικών F-15 έκανε λόγο υψηλόβαθμη πηγή του Ελληνικού Πενταγώνου. Στο ερώτημα μάλιστα εάν υπάρχει περίπτωση η αμερικανική κυβέρνηση να συναινεί στην παραχώρηση του συγκεκριμένου τύπου αεροσκαφών η απάντηση ήταν καταφατική και μάλιστα την χαρακτήριζε «σοβαρή».  

Η ίδια πηγή ενημέρωσης μάλιστα προσδιόριζε και αριθμητικά την συγκεκριμένη προμήθεια: »Είναι μια πρόταση, μια συζήτηση που γίνεται για περίπου 30-40 αεροπλανα F-15.» ήταν η χαρακτηριστική αποστροφή της.

Όμως, ο αξιωματούχος του ελληνικού πενταγώνου τόνιζε ότι για το σκέλος της  αναβάθμισης του στόλου της αναβάθμισης του στόλου των τριών τύπων των F-16 «η διαδικασία με τη Lockheed έχει προχωρήσει» και ανέφερε ότι «η συζήτηση γίνεται με την αμερικανική κυβέρνηση». Ωστόσο πρόσθετε ότι οποιαδήποτε αλλαγή εξαρτάται από την ίδια την κυβέρνηση Τράμπ:  »Θα πρέπει να έρθει να μας πει οτι συζητήστε και με την Boeing»

Η ίδια πηγή ενημέρωσης υπογράμμισε ότι μετά την αποστολή της LOA(Letter of Offer and Acceptance) από το Αμερικανικό Κογκρέσο, η ελληνική πλευρά έχει απαντήσει ζητώντας επιμέρους αλλαγές για την ενσωμάτωση των οποίων απαιτείται κάποιο χρονικό διάστημα. 

Από την πρόοδο στην αναβάθμιση του στόλου των F-16 εξαρτάται και η πώληση των 12 αεροσκαφών Block 30 για τα οποία όπως επισήμαιινε ο υψηλόβαθμος αξιωματούχος του ΓΕΕΘΑ, υπάρχει μια αρκετή καλή πρόταση αγοράς τους. Ωστόσο τόνιζε: «Τα 30αρια εχουν μια διαθεσιμοτητα που ξεπερναει το 65%. Αρα χωρίς να κλείσει το θέμα της αναβάθμισης δεν μπορούμε να δώσουμε ουτε κομμ΄τι

Καλά είναι τα νέα που έρχονται από το μέτωπο της υποστήριξης των Mirage 2000 και μάλιστα ο αξιωματούχος του ΓΕΕΘΑ τόνζε ότι: «το έχουμε κλείσει το θέμα και το ποσό δεν ειναι αυτό που εχει τεθεί στην αρχή.»