ΓΕΕΘΑ: Στην Ελλάδα αντιπροσωπεία της Ζάμπια – Επισκέφθηκε στρατιωτικές σχολές [pics]

Από την Δευτέρα 26 Ιουνίου έως την Πέμπτη 06 Ιουλίου 2023, αντιπροσωπεία της Ζάμπιας πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα, ανακοίνωσε το ΓΕΕΘΑ.

Η αντιπροσωπεία αποτελείτο από τον ΑΚΑΜ της Ζάμπιας στην Ρώμη και 3 Αξιωματικούς Επιτελείς του Υπουργείου Άμυνας της Ζάμπιας, και κατά την παραμονή της στην Χώρα μας επισκέφθηκε τις ακόλουθες Σχολές και Υπηρεσίες, όπου ενημερώθηκε για την λειτουργία και την αποστολή τους:

Την Δευτέρα 26 Ιουνίου 2023 την Σχολή Ικάρων (ΣΙ) και την Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών Αεροπορίας (ΣΜΥΑ). Την Τρίτη 27 Ιουνίου 2023, την Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών (ΣΜΥ).

Την Τετάρτη 28 Ιουνίου 2023 το Πολυεθνικό Κέντρο Εκπαίδευσης Επιχειρήσεων Υποστήριξης της Ειρήνης (ΠΚΕΕΥΕ). Την Δευτέρα 03 Ιουλίου 2023, την Στρατιωτική Σχολή Αξιωματικών Σωμάτων (ΣΣΑΣ).

Την Τρίτη 04 Ιουλίου 2023 την Ανώτατη Διακλαδική Σχολή Πολέμου (ΑΔΙΣΠΟ). Την Πέμπτη 06 Ιουλίου 2023 την Σχολή Εθνικής Άμυνας (ΣΕΘΑ) και την Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων (ΣΣΕ).

Η εν λόγω επίσκεψη εντάσσεται στον συνολικό σχεδιασμό του ΓΕΕΘΑ ως προς τις διεθνείς δράσεις των Ενόπλων Δυνάμεων που έχουν σκοπό την ενίσχυση της Στρατιωτικής Συνεργασίας με φίλες Χώρες.