ΓΕΕΘΑ: Υπεγράφη μνημόνιο συνεργασίας με το Ινστιτούτο Διεθνών Σχέσεων του Παντείου Πανεπιστημίου

Μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ του ΓΕΕΘΑ και του Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων του Παντείου Πανεπιστημίου, συνυπέγραψαν σήμερα, Τετάρτη.

ΓΕΕΘΑ

Προσθήκη του onalert.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ του ΓΕΕΘΑ και του Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων (ΙΔΙΣ) του Παντείου Πανεπιστημίου, συνυπέγραψαν σήμερα, Τετάρτη 10 Ιανουαρίου 2024, ο διευθυντής του Κλάδου Προσωπικού του ΓΕΕΘΑ, υποναύαρχος Ιωάννης Πάττας ΠΝ και ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου και διευθυντής του Ινστιτούτου, καθηγητής Κώστας Υφαντής.

Όπως ανακοινώθηκε, το μνημόνιο συνεργασίας έρχεται ως αποτέλεσμα συνάντησης του αρχηγού ΓΕΕΘΑ, στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου, με το μέλος του ΔΣ του ΙΔΙΣ, καθηγητή Χαράλαμπο Παπασωτηρίου τον Ιούλιο του 2023, κατά την οποία είχαν συζητηθεί μεταξύ άλλων οι τρόποι εμβάθυνσης και επέκτασης της συνεργασίας του ΙΔΙΣ με τις Ένοπλες Δυνάμεις σε διακλαδικό επίπεδο, πέραν της ήδη προϋπάρχουσας με το ΓΕΣ.

Η τελετή υπογραφής πραγματοποιήθηκε στο ΓΕΕΘΑ και σε αυτήν παρέστησαν επίσης ο διευθυντής της Διεύθυνσης Ακαδημαϊκής Εκπαίδευσης του ΓΕΕΘΑ, αρχιπλοίαρχος Βασίλειος Μπελετσιώτης ΠΝ, ο καθηγητής Χαράλαμπος Παπασωτηρίου και ο διδάσκων στο Ινστιτούτο Υποστράτηγος εα Πολυχρόνης Ναλμπάντης.

Σκοπός του μνημονίου είναι η δημιουργία πλαισίου μεταξύ των συμβαλλόμενων μερών, προκειμένου να καταστεί εφικτή η συνεργασία τους στην διοργάνωση ημερίδων, συνεδρίων, ερευνητικών δραστηριοτήτων, επιστημονικών μελετών και εκπαιδευτικών προγραμμάτων και σεμιναρίων.

ΓΕΕΘΑ

Επιστέγασμα του μνημονίου αποτελεί η εθελοντική συμμετοχή του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων στον κύκλο σεμιναρίων «Σπουδές Άμυνας», με τις παρακάτω θεματικές ενότητες:

● Θεωρία Πολέμου.

● Δεύτερος Παγκόσμιος Πόλεμος: Πολιτική και Στρατηγική ανάλυση.

● Οι ΗΠΑ από τις αποικιακές καταβολές έως τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

● Περιφερειακοί Πόλεμοι 1945-1991.

● Τεχνολογία και Πόλεμος.

● Ο Πόλεμος στον σύγχρονο κόσμο: Στρατηγική, Οπλικά Συστήματα και τακτικές.

● Ελληνική Υψηλή και Στρατιωτική Στρατηγική από τον 19ο έως τον 21ο αιώνα.

Η υπογραφή του μνημονίου αντικατοπτρίζει τον ευρύτερο σχεδιασμό του ΓΕΕΘΑ ως προς την διαλειτουργικότητα των Ενόπλων Δυνάμεων και ειδικότερα την εξωστρέφειά τους προς την ακαδημαϊκή κοινότητα, προστίθεται στην ανακοίνωση.

Ακολουθήστε το onalert.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την άμυνα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΕΕΘΑ - προαγωγή - Λιβύη
ΓΕΕΘΑ

ΓΕΕΘΑ: Προαγωγή επ’ ανδραγαθία στον ανώτερο βαθμό για τα στελέχη των ΕΔ που συμμετείχαν στην αποστολή στη Λιβύη το 2023

Τελετή για την προαγωγή των στελεχών έγινε σήμερα στην αίθουσα του ΣΑΓΕ, παρουσία του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ και των Αρχηγών των Γενικών Επιτελείων.