Γιατί ο ναύαρχος Χηνοφώτης πρέπει να μιλήσει με τον Α/ΓΕΕΘΑ και τον Καμμένο

Το ζήτημα της αποστολής στελεχών που θα πλαισιώσει τον Α/ΓΕΕΘΑ Μιχαήλ Κωσταράκο στην ΕΕ έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις εντός ΥΠΕΘΑ κι ας γίνεται τιτάνια προσπάθεια να κρατηθούν οι τόνοι χαμηλά. Πρσπάθεια που για να μην κρυβόμαστε έχει πολύ καλά αποτελέσματα σ΄ ότι έχει να κάνει με τα ΜΜΕ. Σε μια εποχή που κάποιοι εμφανίζονται ιδιαίτερα ευαίσθητοι -και πολύ καλά κάνουν- με τις πτήσεις ελικοπτέρων και υπουργικά γεύματα , παρατηρείται ότι δεν δείχνουν ανάλογο ενδιαφέρον για μια υπόθεση που πιθανότατα θα επιβαρύνει τα ταμεία των Γενικών Επιτελείων την επόμενη τριετία με πολύ σημαντικά ποσά.

Λέμε ότι το ζήτημα έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις ,γιατί όπως μας πληροφόρησαν από το επιτελείο του Πάνου Καμμένου έγινε έρευνα για το τι προβλεπόταν στην Δυτικοευρωπαϊκή Ένωση παλαιότερα και στην στρατιωτική επιτροπή της ΕΕ τώρα σε σχέση με το επιτελείο που είχε ο κάθε πρόεδρος. Στο πλαίσιο αυτής της έρευνας έφθασαν μέχρι την εποχή που ένας ακόμη Έλληνας αξιωματικός, ο ναύαρχος Παναγιώτης Χηνοφώτης ,μετέπειτα Α/ΓΕΕΘΑ, είχε διατελέσει πρόεδρος της ΔΕΕ, το 1997. Τότε η Ελλάδα είχε την προεδρία. Πόσα στελέχη είχε ο ναύαρχος μαζί του; Δύο! Ο ναύαρχος μάλλον πρέπει να μιλήσει επιγόντως με τον Α/ΓΕΕΘΑ και τον ΥΕΘΑ για να εξηγήσει πως γίνεται η δουλειά στην ΕΕ.

Μετά κι απ΄ αυτή την ενημέρωση , ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος γνωρίζει ότι δεν είναι εύκολο να περάσει το σχήμα που προτείνει το ΓΕΕΘΑ . Το οποίο έχει φθάσει ήδη τα 20 άτομα και μαθαίνουμε ότι υπάρχουν κι άλλα αιτήματα για παροχή προσωπικού.

Ακόμη βεβαίως αναμένεται από τον ΑΝΥΕΘΑ Κώστα Ήσυχο και η κοστολόγηση της αποστολής.