Γιατί προτίμησε να αποστρατευθεί ο πτέραρχος Πέτκος – Ποιος στήριξε Χριστοδούλου για ΑΤΑ

Ο Αντιπτέραρχος Γιώργος Πέτκος είναι άνθρωπος χαμηλών τόνων και έτσι πορεύθηκε στην μακρόχρονη πορεία του στην Πολεμική Αεροπορία. Το γεγονός ότι “έθεσε στην διάθεση της υπηρεσίας την αποστρατεία του” στην περίπτωση που το Συμβούλιο Αρχηγών αποφάσιζε την τοποθέτηση του νεότερού του υποπτέραρχου Χριστοδούλου στο ΑΤΑ δεν είχε να κανει με κάποιο προσωπικό θέμα.

Αυτό που φαίνεται ότι ενόχλησε τον κ.Πέτκο είναι ότι χωρίς να το επιδιώξει είχε ακόμη και …έγγραφες διαβεβαιώσεις ότι θα τοποθετηθεί από την θέση του Επιτελάρχη του ΓΕΕΘΑ στην θέση του Αρχηγού Τακτικής Αεροπορίας. Και η αλλαγή τις τελευταίες ώρες προ των κρίσεων είναι μάλλον λογικό να τον ενόχλησε. Και τι εννοούμε έγγραφες διαβεβαιώσεις. Όπως μας μεταφέρει δημοσιογράφος που μίλησε με τον Πτέραρχο την Παρασκευή το ΚΥΣΕΑ είχε αποφασισει την τοποθέτησή του στην θέση του Αρχηγού Τακτικής Αεροπορίας. Το Σάββατο όμως τον ειδοποίησαν ότι αυτή η απόφαση ήταν …προσωρινή!

Γιατί επιλέχθηκε τελικά ο υποπτέραρχος Χριστοδούλου; Γιατί έχει πετάξει με αεροσκάφη τρίτης γενιάς λέει η επίσημη εκδοχή. Εμείς θα προσθέταμε ότι είχε και την υποστήριξη του Γραμματέα – Ειδικός ή Γενικός ακόμη δεν ξέρουμε- Γιάννη Ταφύλλη. Που ως πρώην ιπτάμενος είχε άποψη και την επέβαλε όπως φάνηκε.

Διαβάστε ακόμη:

Έκτακτες Κρίσεις Ανώτατων Αξιωματικών – Όλα τα ονόματα

ΚΡΙΣΕΙΣ: Ποιοι μένουν ποιοι έφυγαν – Η επίσημη ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ