Γιατί βρίσκεται σε κατάσταση συναγερμού η Νομική Υπηρεσία του ΓΕΕΘΑ

Σε κατάσταση “συναγερμού” βρίσκεται τα τελευταία 24ωρα η Νομική Υπηρεσία του ΓΕΕΘΑ. Η “αποστολή” που έχει αναλάβει
έχει να κάνει με τον τρόπο επικοινωνίας που θα έχει ο επόμενος πρόεδρος της στρατιωτικής επιτροπής της ΕΕ,με το ΥΠΕΘΑ!

Η Νομική Υπηρεσία του ΓΕΕΘΑ αναζητά «νόμιμο και δόκιμο » χαρακτηρισμό προκειμένου η σφραγίδα να είναι «ϊσχυρή» στην επικοινωνία με την Ελλάδα και έτσι να λαμβάνεται υπόψη. Δεν κατανοούμε ακριβώς τι σημαίνει αυτό,αλλά για καλό δεν μας ακούγεται ομολογούμε. Είχαμε γράψει σε άρθρο μας ότι ο “κύκλος” του νυν Α/ΓΕΕΘΑ στις ελληνικές ΕΔ , δεν είναι βέβαιο ότι θα κλείσει με την αποστρατεία του. Ελπίζουμε ότι δεν θα επαληθευτούμε.

Ο Α/ΓΕΕΘΑ αναλαμβάνει από τον ερχόμενο Νοέμβριο μια πολύ σοβαρή ευρωπαϊκή θέση για την οποία η Ελλάδα “ξόδεψε” πολύ “διπλωματική ενέργεια” για να την κατακτήσει. Η βαρύτητά της δεν έχει καμία απολύτως σχέση με την πρώτη επιλογή που ήταν η προεδρία της στρατιωτικής επιτροπής του NATO, αλλά και η ΕΕ δεν είναι ασήμαντη. Θα γίνει γρήγορα κατανοητό σ΄ όλο το επιτελείο που θα συνοδεύσει τον κ.Κωσταράκο, ότι η δουλειά στην Ευρώπη δεν είναι αστεία υπόθεση και δεν θα υπάρχει χρόνος για να ασχολούνται και με την “πτωχή πλην τίμια Ελλάς”. Έτσι κι αλλιώς από τις 15 Σεπτεμβρίου και μετά οι ελληνικές ΕΔ θα έχουν Αρχηγό ΓΕΕΘΑ ,δεν θα είναι ακέφαλες.

Μακάρι ο κ.Κωσταράκος να έχει τις ευκαιρίες από τη νέα του θέση να βοηθήσει τη χώρα και τις Ένοπλες Δυνάμεις της. Ας το καταφέρει και τον τρόπο επικοινωνίας θα τον βρούμε.