Η «άβολη θέση» Κωσταράκου με το δημοψήφισμα ,το Μαξίμου και η θέση στην ΕΕ

Ο Αντώνης Σαμαράς έχει πει σε συνεργάτες του ότι μία από τις αποφάσεις για τις οποίες μετάνοιωσε είναι η παραμονή του στρατηγού Κωσταράκου στη θέση του κατά τις κρίσεις που έκανε η κυβέρνησή του. Κι έχει αιτιολογήσει την αιτία της μετανοίας του. Ο νέος ένοικος στο Μέγαρο Μαξίμου , ο Αλέξης Τσίπρας μόλις τώρα διαπιστώνει ότι πιθανότατα την ερχόμενη εβδομάδα μπορεί να βρεθεί στην περίεργη -τουλάχιστον- θέση να είναι πρωθυπουργός μιας χώρας εκτός ευρωζώνης με Α/ΓΕΕΘΑ τον επόμενο πρόεδρο της στρατιωτικής επιτροπής της ΕΕ!

Θα είναι παράδοξο ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής άμυνας που εξελέγη με τις ψήφους των βορειοευρωπαίων που προήλθαν από την στήριξη της Γερμανίας να παραμένει Αρχηγός ΓΕΕΘΑ μιας χώρας στην οποία οι Ένοπλες Δυνάμεις της θα κληθούν να δώσουν μάχη για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης που για κάποιο διάστημα τουλάχιστον θα ενταθεί στη χώρα.

Ο Τσίπρας ,όπως και όλοι οι προκάτοχοί του έπεσε στην γνωστή παγίδα της υποτίμησης της τεράστιας σημασίας που έχουν οι ΕΔ στην λειτουργία του κράτους που λέγεται Ελλάδα. Έχουμε πολλές φορές επισημάνει ότι ο μηχανισμός των ΕΔ είναι αυτός που καλύπτει όλα τα τεράστια κενά και τις ελλείψεις του προβληματικού κρατικού μηχανισμού. Ειδικα σε δύσκολες καταστάσεις σαν κι αυτές που ίσως να κληθούμε να αντιμετωπίσουμε.

Η κατάσταση όπως διαμορφώνεται είναι άβολη και για τον ίδιο τον Αρχηγό,μην γελιόμαστε. Από την μία παραμένει Α/ΓΕΕΘΑ μιας χώρας που αυτή τη στιγμή παρουσιάζεται από τον διεθνή Τύπο αλλά και την αντιπολίτευση ως η πλέον “αντιευρωπαϊκή” και από την άλλη είναι με το ένα πόδι στην ΕΕ, την άμυνα της οποίας θα αναλάβει να διαχειριστεί πολύ σύντομα!

Ελπίζουμε ότι δεν θα υπάρξει “πρόβλημα συνεργασίας” σ΄ αυτές τις δύσκολες στιγμές. Αλλά στο Μαξίμου ήδη προβληματίζονται.