OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΓΕΕΘΑ

Η «Λευκή Βίβλος» Κωσταράκου! Τι υποστηρίζει ότι πέτυχε για το προσωπικό!

10/09/2015 - 20:34
Share on FacebookShare on Twitter
Προσθήκη του onalert.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Τη δική του “Λευκή Βίβλο” αφήνει πίσω του ο απερχόμενος Α/ΓΕΕΘΑ Μιχαήλ Κωσταράκος. Την παρουσίασε στους δημοσιογράφους. Μια έκδοση 55 σελίδων στην οποία παρουσιάζονται όσα έκανε τα τέσσερα χρόνια της θητείας του αλλά και όσα μένουν να γίνουν από τον διάδοχό του.

Δεν πρόκειται να σχολιάσουμε ένα ,ένα τον κατάλογο  των “ολοκληρωμένων στόχων” της “βίβλου Κωσταράκου”. Θα το πράξουν υποθέτουμε στρατιωτικοί που θα διαβάσουν τους σχετικούς πίνακες που δημοσιεύουμε από την έκδοση του Α/ΓΕΕΘΑ.

Η άποψή μας για τη περίοδο Κωσταράκου είναι γνωστή. Μια μακρά περίοδος απλής διαχείρισης. Μια περίοδος που εξαιτίας της κρίσης ήταν πάρα πολύ δύσκολη αλλά ταυτόχρονα θα μπορούσε να αποδειχτεί “θεραπευτική” για “ασθένειες” των ΕΔ που τις ταλαιπωρούν δεκαετίες ολοκληρες. Ο κ. Κωσταράκος δεν τόλμησε να κάνει το παραμικρό. Παρεμβάσεις ανούσιες, άχρωμες και σε πολλές περιπτώσεις αχρείαστες.Επαφή με το προσωπικό; Από ένα σημείο και μετά χάθηκε τελείως.

Στην πρώτη σελίδα της “βίβλου” ο Αρχηγός Μιχάλης Κωσταράκος -έτσι υπογράφει ,όχι Μιχαήλ- γράφει :

“Οι στόχοι του Α/ΓΕΕΘΑ δεν είναι προσωπικοί . Αφορούν όλες και όλους που υπηρετούν καθ΄οιονδήποτε τρόπο στις Ένοπλες Δυνάμεις. Αφορούν τον Ελληνικό Λαό, που με τις θυσίες του στηρίζει αγόγγυστα τη λειτουργία των Ενόπλων Δυνάμεων,τις οποίες θέτει άλλωστε πάντοτε υψηλά στη συνείδησή του”.

Ο απερχόμενος Α/ΓΕΕΘΑ πέτυχε όλους τους προσωπικούς του στόχους. Του αξίζουν συγχαρητήρια γι΄ αυτό. Δεν νομίζουμε ότι το προσωπικό των ΕΔ αισθάνεται ότι την περίοδο της αρχηγίας τους επιτεύχθηκαν στόχοι που το αφορούν. Όσο για τον Ελληνικό Λαό; Βεβαίως κι έχει τις ΕΔ ψηλά στη συνείδησή του. Και σίγουρα από το υστέρημά του τις στηρίζει. Γι΄ αυτό και δικαιούται να γνωριζει το κόστος που θα επωμιστεί για να έχει Έλληνα πρόεδρο στην στρατιωτική επιτροπή της ΕΕ. Δεν θα το μάθει σύντομα απ΄ ότι φαίνεται αφού τόσο το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας -και επί Γιάγκου- όσο και το ΓΕΕΘΑ αρνούνται πεισματικά να ανακοινώσουν ,το κόστος. Αντιθέτως έγγραφα που έχουν να κάνουν μ΄ αυτά τα θέματα έχουν χαρακτηριστεί σχεδόν …απόρρητα! Οι αποφάσεις εξαιρούνται “της ανάρτησης στο διαδίκτυο, διότι σύμφωνα με την παράγραφο 4 του άρθρου 2 του Ν.3861/2010 , περιλαμβάνουν στοιχεία “που αφορούν στην οργάνωση, διάταξη και σύνθεση των Ενόπλων Δυνάμεων και οποιαδήποτε δημοσίευση μπορεί να προκαλέσει βλάβη στην εθνική άμυνα και ασφάλεια της χώρας”! Η αποκάλυψη του περιεχομένου των εγγράφων από το Onalert.gr μάλιστα μαθαίνουμε ότι οδήγησε και σε μεταθέσεις στελεχών που χωρίς καμία απολύτως απόδειξη και τελείως άδικα μετακινήθηκαν από τις υπηρεσίες που υπηρετούσαν.

Τι λέει λοιπόν η “λευκή βίβλος Κωσταράκου” για τους στόχους που πέτυχε στο προσωπικό ,τα οικονομικά και την υγεία. Για τα υπόλοιπα θα επανέλθουμε.

Tags: ΕΔΕΕΚΩΣΤΑΡΑΚΟΣΠΡΟΣΩΠΙΚΟ

Related Posts

ΓΕΕΘΑ - SOF
ΓΕΕΘΑ

Εντυπωσιακά πλάνα από την επίδειξη δυνατοτήτων Ελλήνων και Γάλλων SOF, παρουσία των Αρχηγών ΓΕΕΘΑ

07/05/2026 - 15:35
ΓΕΕΘΑ
ΓΕΕΘΑ

ΓΕΕΘΑ: Ολοκληρώθηκαν οι επιτελικές συνομιλίες Ελλάδας και Γαλλίας με σημαντική ατζέντα

05/05/2026 - 12:28
Αρχηγός ΓΕΕΘΑ
ΓΕΕΘΑ

Αρχηγός ΓΕΕΘΑ: Μίλησε στην Σχολή Εθνικής Άμυνας για τις γεωστρατηγικές εξελίξεις και το ρόλο της τεχνολογίας στις συγκρούσεις

30/04/2026 - 17:00

Διαβάστε Επίσης

Σαν σήμερα: Το 1821 η νίκη των επαναστατικών δυνάμεων στο Βαλτέτσι ανοίγει το δρόμο για την κατάληψη της Τριπολιτσάς

NATO: Επίθεση δέχτηκαν δύο Γερμανοί στρατιωτικοί στην Ολλανδία από μασκοφόρους άνδρες

Η Γροιλανδία θα διαπραγματευτεί την παρουσία Αμερικανών στρατιωτών με διπλωμάτες του Τραμπ για την παρουσία Αμερικανών στρατιωτών

EURAC: Ο Α/ΓΕΑ Γρηγοριάδης συμμετείχε σύνοδο των Αρχηγών Πολεμικών Αεροποριών της Ευρώπης

CHENS 2026: Οι επαφές του Α/ΓΕΝ Κατάρα στη Σύνοδο Αρχηγών Ευρωπαϊκών Ναυτικών

Ισραήλ: «Καταστρέψαμε υποδομές και αποθήκες όπλων της Χεζμπολάχ στον νότιο Λίβανο» [vids]

ΗΠΑ: «Το κόστος του πολέμου στο Ιράν αυξήθηκε στα 29 δισεκατομμύρια δολάρια μέχρι στιγμής»

Sarmat: Η Ρωσία δοκίμασε επιτυχώς τον διηπειρωτικό βαλλιστικό πύραυλο – Ικανοποίηση Πούτιν [vid]

Top News

Eurovision 2026: O Akylas έβαλε «φωτιά» στη σκηνή του Α' ημιτελικού

Η Ιωάννα Τούνη έγινε έξαλλη με γυναίκα που την αποκάλεσε «ψωνάρα» - Το περιστατικό που μοιράστηκε στα social

Eurovision 2026: Η Σερτάμπ Ερενέρ αρνήθηκε να εμφανιστεί στον τελικό

Survivor: Εκτός κινδύνου ο Σταύρος Φλώρος μετά τον ακρωτηριασμό του - Έχει ανακτήσει τις αισθήσεις του

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert