Η «τουρκική απόβαση» στη Ρω και η αποστρατεία Γράψα

Το μυστήριο της αποστρατείας του στρατηγού Γράψα από τη θέση του Α/ΓΕΕΘΑ τον Αύγουστο του 2009, δεν έχει λυθεί. Πολλά είχαν ακουστεί, πολλά είχαν λεχθεί και τελικά το πιο λογικό φαίνεται να είναι ότι η κυβέρνηση Καραμανλή ήθελε απλά να αλλάξει ηγεσία εν όψει εκλογών. Όμως οι πληροφορίες που ήθελαν τον Γράψα να πληρώνει τη σκληρή του στάση έναντι των Τούρκων στο Αιγαίο ακόμη και σήμερα κυκλοφορούν.

Τα θυμηθήκαμε όλα αυτά με αφορμή ένα δημοσίευμα στο περιοδικό Crash,το οποίο μιλά για “μία επιχείρηση – αστραπή, με την οποία οι τουρκικές ειδικές δυνάμεις θα επιχειρούσαν στρατιωτική κατάληψη της νήσου Ρω (νησιωτικό σύμπλεγμα Καστελλόριζου), με απώτερο στόχο να τεθεί η Αθήνα προ τετελεσμένων γεγονότων στο θέμα που αφορά την οριοθέτηση της ΑΟΖ στη νοτιοανατολική Μεσόγειο”.
Στο δημοσίευμα περιγράφεται όλο το σενάριο καθώς και η ελληνικη αντίδραση που υπήρξε αποτελεσματική λόγω έγκαιρης ενημέρωσης από μυστικές υπηρεσίες ξένων χωρών.

Το ερώτημα λοιπόν είναι εύλογο: αφού η σχεδιαζόμενη ενέργεια των Τούρκων αντιμετωπίστηκε αποτελεσματικά, γιατί αποστράτευσαν τον Γράψα; 

Διαβάστε ακόμη:

Ο Γράψας μίλησε στο Συνέδριο Εθνικής Ενότητας