Καλή επιτυχία Αρχηγέ! Ο στρατηγός Κωσταράκος και η αυριανή ελληνική μάχη στο NATO

Ο Έλληνας Α/ΓΕΕΘΑ αύριο δίνει μια κρίσιμη μάχη. Είναι ο πρώτος που καταφέρνει να είναι υποψήφιος για την θέση του προέδρου της Στρατιωτικής Επιτροπής του NATO. Ακόμη και ο ναύαρχος Χινοφώτης που είχε εξαιρετικές σχέσεις στους νατοϊκούς κύκλους και θα επιθυμούσε να διεκδικήσει την θέση δεν είχε την ευκαιρία. Αύριο ο κ.Κωσταράκος θα έχει την δική του ευκαιρία.

Τα προγνωστικά δεν είναι καλά ,αλλά δεν είναι και καταδικαστικά. Για την ακρίβεια υπάρχει η “αμερικανική γραμμή” υπέρ του Ιταλού υποψηφίου. Η ψηφοφορία είναι μυστική μεταξύ των Αρχηγών των κρατών μελών και κανείς δεν έχει “δεμένο” τίποτα. Οι “καραμπόλες” πολλές φορές κρύβουν εκπλήξεις. Ελπίζουμε ευχάριστες για τον Έλληνα Α/ΓΕΕΘΑ.

Το Onalert ήταν από τα λίγα μέσα ενημέρωσης -αν όχι το μοναδικό- που δεν αποκάλεσε ποτέ τον κ.Κωσταράκο “αρχηγό του Μπεγλίτη”,όπως υποτιμητικά έλεγαν διάφοροι κομματικοί απόστρατοι. Τον στήριξε σ΄ όσους “νεωτερισμούς” επιχείρησε να εισάγει στο στράτευμα όπως για παράδειγμα τη χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και ειδικότερα το twitter,όταν τα ειρωνικά σχόλια χρυσαυγιτών και άλλων “απολιθωμάτων” περίσσευαν. Και δεν τον αποκάλεσε ποτέ “ντουντούκα” όταν έκανε το λάθος να πάρει πάνω του το θέμα της εισόδου εργαζομένων των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά στο ΥΠΕΘΑ. Για το τελευταίο θέμα το Onalert ήρθε σε ευθεία σύγκρουση με τον τότε ΥΕΘΑ Πάνο Παναγιωτόπουλο.

Το Onalert άσκησε ,ασκεί και θα συνεχίσει να ασκεί σκληρή κριτική στον Α/ΓΕΕΘΑ. Γιατί διαφωνεί με το μοντέλο των ΕΔ που έδειξε ότι έχει στο μυαλό του κατά τη διάρκεια της θητείας του. Ένα μοντέλο ξεπερασμένο, χωρίς πραγματικό όραμα. Διαφωνήσαμε με την χαλαρή στάση του στις προσπάθειες που έγιναν που από την πολιτική ηγεσία να χρησιμοποιηθούν οι ΕΔ σε άλλους ρόλους που δεν προβλέπονται από την αποστολή τους. Και βέβαια διαφωνήσαμε και διαφωνούμε κάθετα με τον τροπο που επέλεξε να χειριστεί το θέμα των περικοπών στο προσωπικό των ΕΔ.

Η κριτική θα συνεχιστεί και από Δευτέρα αν το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας δεν είναι καλό για την Ελλάδα. Ευχόμαστε πραγματικά ο κ.Κωσταράκος να τα καταφέρει. Όχι μόνο γιατί θα είναι μια μεγάλη ελληνική επιτυχία αλλά και γιατί ξέρουμε ότι γνωρίζει άριστα το NATO και μπορεί να κάνει δουλειά.

Καλή επιτυχία κ.Αρχηγέ…

Διαβάστε ακόμη:

Η «καραμπόλα» που περιμένει ο Κωσταράκος και οι κρίσεις Αρχηγών

Οι Αμερικανοί δεν ψηφίζουν Κωσταράκο για πρόεδρο της Στρατιωτικής Επιτροπής του NATO

Συνέντευξη Α/ΓΕΕΘΑ: «Κάναμε την κρίση ευκαιρία και μεταμορφώσαμε τις ΕΔ»!