Που «κόλλησε» ο Δευκαλίωνας στην Κεφαλονιά – Γιατί πάνε βατραχάνθρωποι της ΜΥΚ στο νησί

Οι πολύ μεγάλες ζημιές που έχουν προκαλέσει τα απανωτά χτυπήματα του εγκέλαδου και στις λιμενικές εγκαταστάσεις στην Κεφαλονιά, έχουν “κολλήσει” την επιχείρηση “Δευκαλίων”.

Τα δύο πλοία του Στόλου μας ,ο Προμηθέας και το ένα αρματαγωγό, δεν μπορούν να “δέσουν” λόγω των εκτεταμένων ζημιών που έχουν γίνει στο Ληξούρι και στο Αργοστόλι. Ο Προμηθέας στον οποίο θα φιλοξενηθούν άστεγοι της Κεφαλονιάς είναι το ένα επείγον θέμα. Αλλά και το αρματαγωγό ΧΙΟΣ το οποίο μεταφέρει βοήθεια προς τους πληγέντες -κουβέρτες ,τρόφιμα αλλά και κινητά μαγειρία- δεν έχει τρόπο προς το παρόν να ξεφορτώσει όσα περιμένουν οι Κεφαλονίτες.

Ο κυβερνήτης του ΧΙΟΣ κάνει τεράστιες προσπάθειες ώστε να εντοπίσει κάποιο σημειο του νησιού που να μπορέσει να “πιάσει” και να ξεφορτώσει. Τα πράγματα δεν είναι απλά. Υπάρχει σοβαρός κίνδυνος λόγω των ισχυρών και επιφανειακών σεισμικών δονήσεων να έχουν προκληθεί  σημαντικές “αλλαγές” στον βυθό. Και γι΄ αυτό το λόγο ετοιμάζεται αποστολή βατραχανθρώπων της ΜΥΚ οι οποίοι θα αναλάβουν αποστολή “χαρτογράφησης αστραπής”.

Ο Δευκαλίωνας φαίνεται ότι ενεργοποιήθηκε πρόχειρα και χωρίς να έχουν εντοπιστεί οι προτεραιότητες, οι ανάγκες και πρώτα απ΄ όλα τα προβλήματα που θα έπρεπε να έχουν επιλυθεί πριν δοθούν οι διαταγές για κινητοποιηση των μονάδων και των τμημάτων των Ενόπλων Δυνάμεων.