Κωσταράκος: Ο «μοντέρνος» Α/ΓΕΕΘΑ με τις αυτοκαταστροφικές εμμονές

Του ΠΑΡΙ ΚΑΡΒΟΥΝΟΠΟΥΛΟΥ

Η εμφάνιση στρατιωτικών με στολές σε συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας τα ΄χουμε πει και τα ΄χουμε ξαναγράψει στην Ελλάδα, ακόμη αποτελεί για ένα μέρος της κοινής γνώμης ταμπού. Τα πράγματα όμως όπως έχουμε ξαναγράψει αλλάζουν παντού,συνεπώς και στην Ελλάδα. Και όπως οι “θεματοφύλακες του συστήματος” μας λένε ότι πρέπει να συνηθίσουμε ότι οι καταθέσεις στις τράπεζες δεν είναι πια αποταμίευση,αλλά…επένδυση,ίσως θα πρέπει να συνηθίσουν και τους στρατιωτικούς με στολή στο δρόμο. Μεταξύ αυτών και ο σημερινός Α/ΓΕΕΘΑ Μιχαήλ Κωσταράκος ο οποίος επιδεικνύει μια αυτοκαταστροφική εμμονή.

Πρώτα απ΄ όλα όσο ενοχλητικό είναι για τον ίδιο να βλέπει στολές στο δρόμο ή στα τηλεοπτικά παράθυρα, άλλο τόσο ενοχλητικό είναι να διαπιστώνουμε ότι μέσω φωτογραφιών και βίντεο του Onalert “στοχοποιούνται” στρατιωτικοί που συμμετέχουν σε διαδλώσεις!!! Γιατί αυτό έχει συμβεί και θα μας επιτρέψει να επισημάνουμε ότι αυτά θυμίζουν όπως λέγαμε παλιά “άλλες εποχές”.

Επιπλέον θέλουμε να επισημάνουμε τα εξής:

Όχι βέβαια. Απλά όπως λένε όσοι γνωρίζουν “προσπαθεί να προλάβει τα γεγονότα και οι 20 να μην γίνουν πολλοί περισσότεροι”. Έχουμε μάλλον άσχημες προβλέψεις για τον Αρχηγό.

Αν όσα συζητούν εντός της επιτροπής μισθολογίου -από την οποία ζήτησε απόλυτη εχεμύθεια- εφαρμοστούν ,δεν νομίζουμε ότι θα χρειαστεί οποιοσδήποτε Τσουκαράκης για να δούμε περισσότερους στρατιωτικούς με στολές στους δρόμους. Είναι αυτονόητο νομίζουμε το γιατί.

Όσον αφορά στο φαινόμενο του λεγόμενου “χακί συνδικαλισμού” δεν έχουμε είναι η αλήθεια καταλάβει αν ο Α/ΓΕΕΘΑ δεν έχει πραγματικά κατανοήσει την πραγματικότητα ή αν απλά διστάζει να πει την αλήθεια στην πολιτική ηγεσία και στην κυβέρνηση. Έχει ένα θέμα με τα όχι ο κ.Κωσταράκος. Τι εννοούμε:

Δεν μπορεί να μην τα έχει κατά νου αυτά ο κ.Κωσταράκος ,ο οποίος ξεκίνησε την θητεία του στη θέση του Α/ΓΕΕΘΑ εντυπωσιακά αλλά στην πορεία φαίνεται ότι οι προτεραιότητές του άλλαξαν. Από το μοντέλο του μοντέρνου Αρχηγού με τα μηνύματα στο twitter φθάσαμε σ΄ έναν Αρχηγό περασμενων δεκαετιών που κυνηγά “κεφάλια”, δέχεται να διαπραγματευθεί με απεργούς “παίρνοντας τη δουλειά” των υπουργών και γενικώς δείχνει πρόθυμος να μην φέρει τη παραμικρή αντίρρηση σ΄ ότι κι αν του ζητηθεί. Ακόμη και την χρησιμοποίηση επίλεκτης μονάδας των Ενόπλων Δυνάμεων σε αστυνομικά καθήκοντα.

Το χειρότερο όλων είναι ότι τίποτα από τα μεγάλα και επείγοντα θέματα των Ενόπλων Δυνάμεων δεν έχει προχωρήσει. Όπως η νέα δομή για παράδειγμα. Η δικαιολογία ότι είναι πλέον στο γραφείο του ΥΕΘΑ και από εκεί αναμένεται το πράσινο φως, δεν μπορεί να γίνεται δεκτή επ΄ αόριστο. Ας πει την γνώμη του και ας πιέσει. Δεν πρόκειται να τον τιμωρήσει κανείς με φυλάκιση …