Συνάντηση Κωσταράκου-Χρηστίδη.Τι είπαν οι Αρχηγοι ΓΕΕΘΑ-ΓΕΝ για τη παρέμβαση του Α/ΓΕΝ

“Παγωμάρα” επικρατεί στα υπόλοιπα Γενικά Επιτελεία για την δημόσια παρέμβαση του Α/ΓΕΝ Κοσμά Χρηστίδη,σχετικά με τις περικοπές στις Ένοπλες Δυνάμεις και τις επιπτώσιεις τους.

Ο Α/ΓΕΕΘΑ συναντήθηκε με τον Α/ΓΕΝ και το θέμα συζήτησης ήταν όχι η απόφαση του αντιναυάρχου Χρηστίδη να μιλήσει αλλά το γεγονός ότι δεν είχε ενημερώσει τους υπόλοιπους Αρχηγούς για τις προθέσεις του.
Η αλήθεια είναι πάντως ότι ο κ.Χρηστίδης σε ανύποπτο χρόνο και σχετικά πρόσφατα είχε εκφράσει τον προβληματισμό του και την άποψη ότι κάποιος πρέπει να μιλήσει.

Προφανώς δεν είχε δοθεί η ανάλογη σημασία, ή είχε ερμηνευθεί ως έκφραση του δικαιολογημένου προβληματισμού που έχουν ΟΛΟΙ ανεξαιρέτως οι Αρχηγοί.
Γιατί κανείς δεν αμφισβητεί τα όσα επί της ουσίας είπε ο Α/ΓΕΝ.

Και ήταν πράγματι ώρα να ειπωθούν κάποια πράγματα,γιατί είναι γεγονός ότι η τακτική της “στρουθοκαμηλου” που ακολουθούμε όλοι οδηγεί μόνο σε περικοπές και πάλι περικοπές στις ΕΔ. Τα ζητήματα που έχουν προκύψει απ΄ αυτές στις ΕΔ πρέπει να ειπωθούν ανοιχτά προς τους πολίτες οι οποίοι δικαιούνται να ξέρουν όλοι την αλήθεια για τις ΕΔ. Εκείνοι τις πληρώναν και τις πληρώνουν.
Μπορεί να υπάρχει μια “παγωμάρα” μεταξύ των Γενικών Επιτελείων ,ωστόσο είναι δεδομένο ότι αυτό θα είναι πρόσκαιρο. Κι αυτό ,γιατί “χημεία” μεταξύ των Αρχηγών υπάρχει.

Μην υποτιμούμε ότι το “σοκ” της δημόσιας παρέμβασης ενός Αρχηγού Γενικού Επιτελείου είναι λογικό να είναι μεγάλο. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο εκνευρισμένος Παναναγιωτόπουλος και το ταμπού που έσπασε ο Χρηστίδης


«Τετ α τετ εκτόνωσης» Παναγιωτόπουλου- Χρηστίδη

Ο Αρχηγός ΓΕΝ έστειλε μήνυμα :»ως εδώ,διαφορετικά έχουμε πρόβλημα»