Πάλι υποψήφιος πρόεδρος ο Α/ΓΕΕΘΑ – Ποια θέση «κυνηγά» τώρα ο Κωσταράκος

Νέος στόχος για τον Α/ΓΕΕΘΑ Μιχαήλ Κωσταράκο. Μετά από την αποτυχία εκλογής του στην θέση του προέδρου της Στρατιωτικής Επιτροπής του NATO, ο κ.Κωσταράκος είναι έτοιμος να διεκδικήσει την ίδια θέση αλλά αυτή τη φορά για την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Έχοντας το πράσινο φως της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΕΘΑ , η οποία “μετακομίζει” κι αυτή στις Βρυξέλλες, ο κ.Κωσταράκος ολοκληρώνει τις επόμενες ημέρες τα διαδικαστικά για την υποψηφιότητά του.

Τα προγνωστικά όπως και όταν πρωτοανακοινώθηκε η υποψηφιότητά του για το NATO είναι ενθαρρυντικά. Σ΄ αυτή τη προσπάθεια υπάρχει ένα επιπλέον επιχείρημα. Όσοι υποστηρίζουν την νέα προσπάθεια του Α/ΓΕΕΘΑ, πιστεύουν ότι ακριβώς εξαιτίας της μη εκλογής του στην θέση του προέδρου της Στρατιωτικής Επιτροπής του NATO, οι ευρωπαίοι θα τον στηρίξουν για την εκλογή του στην αντίστοιχη θέση της ΕΕ. Και οι αμερικανοί θα προσθέταμε εμείς οι οποιοι αν κι έχουν μέσω του Αρχηγού τους Μ.Ντέμπσεϋ εξαιρετική σχέση με τον Κωσταράκο δεν τον στήριξαν στο NATO.

Τι θα σημάνει η πιθανή εκλογή του τον ερχόμενο Νοέμβριο που γίνεται η ψηφοφορία;. Αν εκλεγεί ο κ.Κωσταράκος θα αναλάβει καθήκοντα σ΄ ένα χρόνο, τον Νοέμβριο του 2015. Ποιος θα “διώξει” λοιπόν τον εκλεγμένο πρόεδρο της στρατιωτικής επιτροπής της ΕΕ από τη θέση του Α/ΓΕΕΘΑ τουλάχιστον μέχρι τον Μάρτιο; Κανείς.

Ο χρόνος είναι πολύτιμος για όσους θέλουν να προωθήσουν επιλογές πέραν των αναμενόμενων στην κορυφή της ιεραρχίας των ΕΔ.

Πολλά βέβαια θα εξαρτηθούν από την επιλογή του νέου ΥΕΘΑ ή και από …τις εκλογές.

Διαβάστε ακόμη:

Ο Α/ΓΕΕΘΑ έχασε από την «καραμπόλα». Ο Τσέχος πρόεδρος της στρατιωτικής επιτροπής του NATO

Γιατί έχασε ο Κωσταράκος; Τα σενάρια


Ο Βενιζέλος θέλει τον Α/ΓΕΑ Βαγγέλη Τουρνά για Α/ΓΕΕΘΑ