Πάντα σε «κυβερνητική γραμμή» το ΓΕΕΘΑ ακόμη και για την ΕΡΤ

“Σε συνέχεια δημοσιευμάτων περί δήθεν επηρεασμού των Ενόπλων Δυνάμεων από την προσωρινή παύση εκπομπής της Κρατικής Ραδιοφωνίας και Τηλεόρασης, το ΓΕΕΘΑ διευκρινίζει ότι το συγκεκριμένο γεγονός δεν έχει καμία απολύτως επίπτωση στην λειτουργία των Ενόπλων Δυνάμεων”. Το ΓΕΕΘΑ “μίλησε” απαντώντας σε όσα υποστηρίζει σε άρθρο του ο Δημήτρης Καζάκης για τις επιπτώσεις του “μαύρου” στην δημόσια τηλεόραση και της σιωπής στην δημόσια ραδιοφωνία.

Σίγουρα σήμερα,αύριο και γενικώς όσο τα πράγματα είναι ήρεμα κανένα πρόβλημα δεν υπάρχει για την λειτουργία των ΕΔ. Δεν ισχύει βεβαίως το ίδιο αν το ΓΕΕΘΑ κληθεί να διαχειριστεί μια κρίση που θα έχει προκληθεί από οποιαδήποτε αιτία. Κρίση στρατιωτική ή κρίση από φυσική καταστροφή. Κι αυτό θεωρούμε δεδομένο ότι το γνωρίζουν άριστα στο ΓΕΕΘΑ. Αν δεν το γνωρίζουν τα πράγματα είναι εξαιρετικά σοβαρά.

Ίσως λοιπόν είναι αναγκαίο κάποιοι στο ΓΕΕΘΑ:

•να κάνουν μια συζήτηση με το Πολεμικό Ναυτικό. Υπάρχουν ενδιαφέροντα θέματα που έχουν να κάνουν με την δημόσια ραδιοφωνία.

•να παρακολουθήσουν την συνέντευξη της Ιωάννας Ηλιάδη και του Δρ. Κωνσταντίνου Γρίβα στο Onalert. Έχουν πει εξαιρετικά σημαντικά πράγματα για τον ρόλο των δημόσιων ΜΜΕ στον σχεδιασμό και τις αποστολές των Ενόπλων Δυνάμεων όλου του κόσμου, όχι μόνο των ελληνικών.

Δείχνουμε μεγάλη κατανόηση στην διαρκή προσπάθεια του ΓΕΕΘΑ να “καλύπτει” κάθε κυβερνητική αστοχία σε θέματα που έχουν να κάνουν με τις Ένοπλες Δυνάμεις άμεσα ή έμμεσα.