Η 34η Ταξιαρχία θα παρελάσει για την 71η; Θα επαναληφθεί ο περσινός τραγέλαφος;

Με το που ανακοινώθηκε από το ΓΕΕΘΑ ότι τελικά θα πραγματοποιηθει και παρέλαση μηχανοκινήτων  Μονάδων στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου στην Θεσσαλονίκη δεν μπορέσαμε να αποφύγουμε τον πειρασμό να μην συνδυάσουμε εικόνες από την περσινή παρέλαση. 

Στην περσινή παρέλαση 500 μέτρα προ και μετά τους επισήμους είχε παραταχθεί σημαντική δύναμη της 71ης Αεροκίνητης Ταξιαρχίας «για προστασία» της παρέλασης μετά από από απόφαση του Α/ΓΕΕΘΑ (κάντε κλικ εδώ για να δείτε σε βίντεο ποια ειναι η 71η Ταξιαρχία)

Ο “μανδύας” πέρσι ήταν οι εκδηλώσεις για τους Βαλκανικούς πολέμους ο οποίος φέτος δεν υπάρχει.

Μένει να δούμε αν φέτος η 34 Μ/Κ Ταξιαρχία ουσιαστικά θα παρελάσει για την 71η Ταξιαρχία.

Ποια ειναι η 71η Αερομεταφερόμενη Ταξιαρχία

Η 71η Αερομεταφερόμενη Ταξιαρχία είναι εφοδιασμένη με σύγχρονα οπλικά συστήματα, προσαρμοσμένα όμως στα χαρακτηριστικά και στις ιδιαιτερότητες, ενός Αερομεταφερόμενου Σχηματισμού. Στόχος είναι να αποτελεί έναν ευέλικτο Σχηματισμό αμέσου αντιδράσεως, με σημαντική ισχύ πυρός, ο οποίος θα μπορεί να μεταφέρεται με ελικόπτερα και αεροσκάφη και να αναπτύσσεται επιχειρησιακά σε ελάχιστο χρόνο σε οποιαδήποτε περιοχή του ελλαδικού χώρου. Αποστολή της το άμεσο και καταλυτικό στρατιωτικό πλήγμα σε βάρος του επιτιθέμενου εχθρού.
Διεθνείς Υποχρεώσεις.

Εκτός όμως από την Εθνική της αποστολή, η 71η Αερομεταφερόμενη Ταξιαρχία, έχει και διεθνείς υποχρεώσεις. Εκπαιδεύεται, αξιολογείται και έχει την ετοιμότητα να διαθέσει τμήματα, στη Δύναμη Άμεσης Αντίδρασης του ΝΑΤΟ (NRF-NATO Response Force), στα πλαίσια των εθνικών υποχρεώσεων της χώρας μας, έναντι της Συμμαχίας. Το ΝΑΤΟ έχει συγκροτήσει την δύναμη NRF, ώστε να αντιμετωπίζει άμεσα διεθνείς κρίσεις, συμπεριλαμβανομένων και των επιχειρήσεων επιβολής της ειρήνης σε εμπόλεμες περιοχές, της αποτροπής μαζικής μετανάστευσης, του εμπορικού αποκλεισμού (embargo) και της υποστήριξης αντιτρομοκρατικών επιχειρήσεων. Σε περίπτωση σοβαρής διεθνούς κρίσης, που θα εμπλακεί στρατιωτικά το ΝΑΤΟ , η ελληνική συμμετοχή, θα γίνει με την 71η Αερομεταφερόμενη Ταξιαρχία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχουν βγάλει την 71η Ταξιαρχία στους δρόμους της Θεσσαλονίκης και δεν πρόκειται για…αναπαράσταση

Πόλεμος ΠΑΣΟΚ-ΝΔ για τη παρέλαση

Η κρίση πέρασε! Τ΄ άρματα ξανά στις παρελάσεις. Απίστευτη εισήγηση του ΓΕΕΘΑ