Παρουσία του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ η τελετή αποφοίτησης σπουδαστών της ΑΔΙΣΠΟ

Τα πτυχία στους απόφοιτους σπουδαστές της 16ης εκπαιδευτικής σειράς της Ανώτατης Διακλαδικής Σχολής Πολέμου, επέδωσε ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ κατά τη διάρκεια ειδικής τελετής που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της σχολής στη Θεσσαλονίκη.

Συνολικά αποφοίτησαν 217 νέοι και νέες αξιωματικοί, εκ των οποίων οι 97 ήταν του Στρατού Ξηράς, 38 του Πολεμικού Ναυτικού, 59 της Πολεμικής Αεροπορίας, 4 Κοινών Σωμάτων, 1 της Ελληνικής Αστυνομίας, 1 του Λιμενικού Σώματος, 1 του Πυροσβεστικού Σώματος, 8 από την Κύπρο, 1 από την Αίγυπτο, 2 από την Αλβανία, 2 από την Βοσνία-Ερζεγοβίνη, 1 από την Ιορδανία και 2 από την Κίνα. Στην τελετή παραβρέθηκαν εκπρόσωποι στρατιωτικών, ακαδημαϊκών και θρησκευτικών αρχών, καθώς και συγγενείς και φίλοι των αποφοίτων.

Στο χαιρετισμό του, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ κάλεσε τους αποφοιτήσαντες να συνεισφέρουν καινοτόμα στην απαίτηση συνεχούς προσαρμογής των Ενόπλων Δυνάμεων στα εξελισσόμενα δεδομένα, τηρώντας παράλληλα τις διαχρονικές αξίες και παραδόσεις. Παράλληλα αναφέρθηκε στις ραγδαίες εξελίξεις και μεταβολές του περιβάλλοντος ασφαλείας, στο σαθεροποιητικό ρόλο της χώρας μας στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων και της Ανατολικής Μεσογείου, στην αποστολή των Ενόπλων Δυνάμεων (ΕΔ), καθώς και στο όραμά του, για μια ευέλικτη, διακλαδική δύναμη ταχείας αντίδρασης, με αυξημένη δυνατότητα επέμβασης σε οποιονδήποτε τομέα του σύγχρονου, περίπλοκου επιχειρησιακού περιβάλλοντος, έναντι κάθε ενδεχόμενης απειλής.