Ποιο βιβλίο του Α/ΓΕΕΘΑ θα γίνει μπεστ σέλερ! Αρκεί να αποφασίσει να το γράψει

Οι συγγραφικές ανησυχίες του Α/ΓΕΕΘΑ Μιχαήλ Κωσταράκου έχουν προσφάτως αποκαλυφθεί με την δημοσιοποίηση των δύο “πονημάτων” του -κατά τον εκπρόσωπο Τύπου του- που έχουν να κάνουν με τα αποφθέγματα μεγάλων ανδρών και τις μνήμες ηρώων. Θετική η πρωτοβουλία του που δείχνει βέβαια ότι πρέπει να είναι άριστος διαχιεριστής του χρόνου. Αφού έχει καταφέρει μέσα σ΄ αυτή τη θυελλώδη περίοδο που περνά η χώρα και οι Ένοπλες Δυνάμεις της ,να βρίσκει χρόνο και για την συγγραφή τι άλλο να υποθέσει κανείς.

Δεν είναι κακό ,ούτε κατακριτέο. Αντιθέτως. Το γράψιμο είναι μορφή απελευθέρωσης για πάρα πολλούς ανθρώπους . Και έκφρασης σκέψεων και απόψεων που καλύτερα γράφονται παρά λέγονται.

Δεν μπορούμε να ξέρουμε ποια θα είναι η απήχηση των δύο βιβλίων που φέρουν την υπογραφή του Α/ΓΕΕΘΑ. Είμαστε σίγουροι όμως ότι αν αποφασίσει να ασχοληθεί και στο μέλλον με την συγγραφή βιβλίων, ένα θα είναι το ανάγνωσμα που θα γίνει …μπεστ σέλερ: Να γράψει τις αναμνήσεις του από τις συσκέψεις, διαπραγματεύσεις και συζητήσεις στις οποίες συμμετείχε ως Α/ΓΕΕΘΑ ο κ.Κωσταράκος ,έχοντας απέναντί του το σκληρό με τις ΕΔ “ιερατείο” του υπουργείου Οικονομικών και των δανειστών. Ποιος δεν θα διάβαζε τι ειπώθηκε σ΄ εκείνες τις δραματικές συναντήσεις. Και ποιος δεν είναι περίεργος να μάθει τι αντιμετώπισε και κυρίως πως τα αντιμετώπισε ο Α/ΓΕΕΘΑ. Τι θέση κράτησε, τι είπε και τι δεν είπε. Ποιος δεν θα τα διαβάσει όλα αυτά;

Βιβλίο που μπορεί να γραφτεί θα πείτε μόνο μετά από την αποστρατεία Κωσταράκου . Η οποία αν δεν μεσολαβήσει κάτι δραματικό δεν είναι πια τόσο μακρυά. Συνεπώς δεν είναι πρόβλημα ο χρόνος για να μάθουμε αν είναι αλήθεια ή ψέμματα όσα έχουν ακουστεί για το πως φθάσαμε στις αλόγιστες και καταστροφικές για τις Ένοπλες Δυνάμεις περικοπές. Και κυρίως να μάθουμε αν υπήρξαν αντιστάσεις , σιωπή ή και αποδοχή των προτάσεων για τις περικοπές.

Το θέμα είναι αν θα θελήσει ο κ.Κωσταράκος να το γράψει αυτό το βιβλίο.

Διαβάστε ακόμη:

Ο Κωσταράκος συγγραφέας – Και δεύτερο βιβλίο μετά από τα αποφθέγματα!