Πορεία με φόρτο από Αρεόπολη ως Τρίπολη ξεκίνησε σήμερα

Στο πλαίσιο της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821, το ΓΕΕΘΑ, διοργανώνει επετειακή πορεία με την επωνυμία «1ο Τρόπαιο Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821». Η πορεία ξεκίνησε σήμερα, 17 Μαρτίου από την Αρεόπολη Λακωνίας και θα καταλήξει την 19η Μαρτίου στην Τρίπολη Αρκαδίας.

Τα συμμετέχοντα στελέχη των ΕΔ θα διανύσουν συνολικά 85 χιλιόμετρα, φέροντες οπλισμό και φόρτο πορείας ακολουθώντας το δρομολόγιο Αρεόπολη-Γύθειο-Σπάρτη-Άνω Δολιανά, όπου διεξήχθη και η ομώνυμη μάχη-Ρίζες-Λιθοβούνια-Στενό-Αγ. Βασίλειος-Αγ. Κωνσταντίνος-Σκοπή-Τρίπολη.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα lakoniaportal.gr στην πορεία θα συμμετεχουν 72 ατομα από όλη την Ελλάδα όπου φορωντας τη στολή εξτρατιας και φόρτο μάχης θα αγωνιστούν.

Η  τελετή έναρξης, έγινε σήμερα στις 09.30 στην Πλατεία Αρεόπολης, και στις 10.30  η εκκίνηση της πρώτης ημέρας πορείας μέχρι τις 15.30, θα γίνει κίνηση στο δρομολόγιο Αρεόπολη – Γύθειο (Δημαρχείο Ανατολικής Μάνης).
Δεύτερη μέρα της πορείας θα γίνει την Τρίτη 18 Μαρτίου με ώρα εκκίνησης 08.00 , από το Δημαρχείο Ανατολικής Μάνης (Γύθειο) και τερματισμός θα 17.00 Κίνηση στο δρομολόγιο Γύθειο – Σπάρτη (Εθνικό Στάδιο Σπάρτης – Άγαλμα Λεωνίδα).
Τρίτη και τελευταία μέρα Τετάρτη 19 Μαρτίου στις 08.00 θα γίνει εκκίνηση από τα Άνω Δολιανά (Αγ. Ιωάννης) με κίνηση στο δρομολόγιο Άνω Δολιανά – Ρίζες – Λιθοβούνια – Στενό – Νεοχώρι – Αγ. Βασίλειος – Πέλαγος – Α/Δ Τρίπολης – Τρίπολη (Πλατεία Άρεως)
Στις 14.30 θα πραγματοποιηθεί τελετή λήξης – Απονομή μεταλλίων στην πλατεία Άρεως στον Ανδριάντας Θεόδωρου Κολοκοτρώνη.